Aktuelno

Produžen pritvor Belivuku i članovima njegove grupe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2021

-

10:31

Produžen pritvor Belivuku i članovima njegove grupe
Produžen pritvor Belivuku i članovima njegove grupe - Copyright E-Stock, privatna arhiva, Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i drugim članovima njegove kriminalne grupe.

Kako se navodi u saopštenju, prema Veljku Belivuku, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L i M.A pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina.

Prema okrivljenima A.V, M.T, F.I, Ž.K, V.G, M.S, M.L.S, A.D i A.S pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja se stavljaju na teren propisana kaznena zatvor preko deset godina.

Prema okrivljenima V.G, B.K, A.Š. i A.S. pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje navode odredbu da će u skladu sa odredbama člana u kratkom vremenskom periodu biti izvršeno krivično delo. 211 stav 1, tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka istog.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teren da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica i silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija