Aktuelno

Određen pritvor za dva pripadnika Belivukove grupe, oni se branili ćutanjem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2021

-

18:06 >> 21:06

Određen pritvor za dva pripadnika Belivukove grupe, oni se branili ćutanjem
Određen pritvor za dva pripadnika Belivukove grupe, oni se branili ćutanjem - Copyright Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za S. R. i D. M. koji su juče uhapšeni kao članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića "Principi". Oni su prethodno saslušani u tužilaštvu. 

"Nakon saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se odredi pritvor za obojicu. Obojica su osumnjičena za ubistva i na saslušanju su se branila ćutanjem", rečeno je za Euronews Srbija u tužilaštvu.

Potom je iz Višeg suda saopšteno da im je određen pritvor u trajanju do 30 dana i to zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret  propisana kazna zatvora više od deset godina.

Navedeno je i su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.

Protiv S. R. i D. M. je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo.

S. R. se tereti za ubistvo Nikole Mitića sa zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe, a D. M. za ubistvo Zdravka Radojevića, za koje je optužnica protiv ove grupe već podignuta.

Oni su, kako se sumnja, 10. avgusta prošle godine oteli Mitića, kojeg su zatim odveli u vikendicu u Ritopeku i tamo ga, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Belivukovoj grupi se sada na teret stavlja ukupno šest teških ubistava, od kojih je za pet potvrđena optužnica prošlog petka, odlukom Specijalnog suda.

Tom optužnicom tereti se ukupno 30 pripadnika ove grupe za pet teških ubistava, otmice, oružje, drogu, silovanje...

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija