Aktuelno

Protiv Belivuka i njegovog klana proširena krivična prijava zbog ubistva Nikole Mitića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2021

-

16:11

Protiv Belivuka i njegovog klana proširena krivična prijava zbog ubistva Nikole Mitića
Protiv Belivuka i njegovog klana proširena krivična prijava zbog ubistva Nikole Mitića - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je danas krivičnu prijavu o proširenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe zbog otmice i ubistva Nikole Mitića, potvrđeno je za Euronews Srbija u TOK.

Policija je juče privela dva člana kriminalnog klana Veljka Belivuka kao osumnjičene za ubistva Mitića i Zdravka Radojevića u avgustu i novembru prošle godine.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe 'Principi' S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog sumnje da su izvršili  krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine", navodi se u saopštenju MUP-a.

S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselјe Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se, prema navodima MUP, tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radojevića. Ipak, u danapnjem nalogu za proširenje optužnice ovo ubistvo se ne navodi.
Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

U toku je i velika akcija MUP na hapšenju preostalih članova kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovićaa zbog otmica i ubistava Mitića i Radojevića.

Beograđanin otet je 10. avgusta 2020. godine na Dedinju, u po bela dana, ispred rezidencije Ambasade SAD. Sumnja se da je ubijen nekoliko sati kasnije.

Prva hapšenja 4. februara

Grupa Veljka Belivuka i Marka Miljovića uhapšena je 4. februara, a istraga je pokrenuta dan kasnije, da bi potom bila proširena još šest puta.

Belivuk i Miljović su osumnjičeni da su organizvali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana nakon privođenja Belivuka, Miljkovića i njihove grupe, uhapšen je i A.Š. kod kojeg je u tom trenutku pronađen snajper, a takođe je osumnjičen da je povezan sa ovom grupom.

Dva meseca kasnije, u aprilu, u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja, a mesec dana kasnije se istraga proširila na još šest osoba.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 15. oktobra donelo rešenje o potvrđivanju optužnice kojom je obuhvaćeno do sada ukupno 30 osoba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija