Aktuelno

Inspektor SBPOK na optuženičkoj klupi: Sumnjiči se da je članu Belivukove grupe vratio oduzeti blindirani automobil

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

14:17

Inspektor SBPOK na optuženičkoj klupi: Sumnjiči se da je članu Belivukove grupe vratio oduzeti blindirani automobil
Inspektor SBPOK na optuženičkoj klupi: Sumnjiči se da je članu Belivukove grupe vratio oduzeti blindirani automobil - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu zakazao je za 19. novembar početak suđenja bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) G. P., rečeno je Tanjugu u sudu.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva on se tereti za krivično delo trgovina uticajem, jer je, kako se sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Pošto se protiv njega vodi takozvani skraćeni postupak uz optužni predlog, 19. novembra će odmah početi glavni pretres, suđenje i to uvodnim izlaganjem tužilaštva i odbrane. Optužnim predlogom njemu se na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u tom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu u skladu sa zakonom i kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti. On je bio uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode. Na saslušanju kod tužioca negirao je izvršenje krivičnog dela.

MUP je ranije saopštio da se G.P. sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija