Aktuelno

Tužilaštvo: Bivši inspektor SBPOK pomagao Belivukovoj grupi, dostavljao informacije jednom od članova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

14:10

Tužilaštvo: Bivši inspektor SBPOK pomagao Belivukovoj grupi, dostavljao informacije jednom od članova
Zgrada specijalnog suda - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac za organizovani kriminal podneo je optužni predlog protiv B.S, bivšeg kriminalističkog inspektora za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala i F.G, pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da su njih dvojica izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a protiv okrivljenog B.S. podnet je optužni predlog i za još jedno krivično delo - zloupotreba položaja u produženom trajanju.

"Naime, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni B.S, tada u svojstvu kriminalističkog inspektora za suzbijanje organizovanog opšteg kriminala u periodu od januara 2020. do 10. juna 2021. godine obaveštavao organizovanu kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavanja krivičnih dela ove organizovane kriminalne grupe i da je te informacije dostavljao okrivljenom F.G, a on ih dalje prenosio pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju.

Inače, B.S. je u pritvoru u Požarevcu od septembra gde, Više javno tužilaštvo u tom gradu vodi istragu protiv njega zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju. On je već bio u pritvoru od 12. juna do 6. avgusta, kada mu je ukinut pritvor jer u zakonskom roku nije bio optužen. Protiv njega je istražni postupak počeo pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Kako u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pritvor mu je ukinut po sili zakona 6. avgusta, preneo je tada Tanjug.

Inače, Viši sud je u Beogradu je, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine, doneo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih koji su sa njime sarađivali.

Takođe, njima je 19. novembra produžen pritvor, i to u trajanju do 60 dana. Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela. Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija