Aktuelno

Tašta i supruga Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog puštene da se brane sa slobode

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2021

-

21:26

Tašta i supruga Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog puštene da se brane sa slobode
Tašta i supruga Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog puštene da se brane sa slobode - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac za organizovani kriminal večeras je nakon ispitivanja doneo rešenje kojim je ukinuto zadržavanje B.B. supruzi Veljka Belivuka, njenoj majci S.Đ, T. M. supruzi Marka Miljkovića, kao i M. M. vanbračnoj supruzi Filipa Ivanovskog, rečeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

One su puštene da se brane sa slobode, pošto nije traženo da im se odredi pritvor. Istovremeno, tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na sva lica.

One se, prethodno je saopštio MUP, terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivali na više bankarskih računa i kupovali stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

B. B. (1983), S. Đ. (1958), T. M. (1989) i M. M. (1993), bile su privedene danas na teritoriji Beograda i Pančeva, a kako je prethodno saopštio MUP, krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Veljko Belivuk (1985), Marko Miljković (1991), kao i F. I. (1991), koji su od ranije u pritvoru.

Inače, Viši sud je u Beogradu je, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine, doneo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih koji su sa njime sarađivali.

Takođe, njima je 19. novembra produžen pritvor, i to u trajanju do 60 dana. Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela. Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija