Aktuelno

Određeno zadržavanje za taštu i suprugu Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2021

-

14:31

Određeno zadržavanje za taštu i suprugu  Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog
Određeno zadržavanje za taštu i suprugu Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

B.B. supruzi Veljka Belivuka, njenoj majci S.Đ, T. M. supruzi Marka Miljkovića, kao i vanbračnoj supruzi Filipa Ivanovskog M.M. određeno je zadržavanje do 48 sati, nezvanično saznaje Euronews Srbija.

Podsetimo, Kako su danas saopštili iz Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, njih četiri su privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

"Ova lica su na svoje ime kupovala nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković", saopštili su danas iz TOK-a.

Inače, Viši sud je u Beogradu je, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine, doneo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih koji su sa njime sarađivali.

Takođe, njima je 19. novembra produžen pritvor, i to u trajanju do 60 dana. Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela. Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija