Aktuelno

Belivuk i Miljković na saslušanju 1. decembra po zamolnici Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2021

-

11:43

Belivuk i Miljković na saslušanju 1. decembra po zamolnici Crne Gore
Belivuk i Miljković na saslušanju 1. decembra po zamolnici Crne Gore - Copyright E-Stock, privatna arhiva, Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković biće 1. decembra saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu po zamolnici Crne Gore, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Oni će biti ispitani u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana, za šta ih sumnjiči crnogorsko tužilaštvo.

Pored njih iskaz bi trebalo da da i Nebojša Janković.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug preciziraju da im je zamolnica dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra.

"Saslušanje je zakazano za 1. decembar i o tome je obavešten crnogorski tužilac koji može prisustvovati saslušanju", napomenuli su u tužilaštvu.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Podsetimo, Viši sud je u Beogradu je, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine, doneo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih koji su sa njime sarađivali, saopštio je ovaj sud.

"Imajući u vidu da okrivljeni i branioci nisu podneli žalbu u zakonskom roku od dana dostavljanja rešenja, to je rešenje o potvrđivanju optužnice postalo pravnosnažno, a optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal od 30.07.2021. godine stupila je na pravnu snagu", stoji u saopštenju Višeg suda.

Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Veljko Belivuk i Marko Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija