Aktuelno

Uhapšene tašta i supruga Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog osumnjičene za pranje novca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2021

-

09:57

Uhapšene tašta i supruga Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog osumnjičene za pranje novca
Uhapšene tašta i supruga Belivuka, kao i supruge Miljkovića i Ivanovskog osumnjičene za pranje novca - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Uhapšene su supruga i tašta Veljka Belivuka, supruga Marka Miljkovića i vanbračna supruga Filipa Ivanovskog, saznaje Euronews Srbija.

Kako su saopštili iz Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, uhapšene su četiri osobe: B.B, T.M, S.Đ. i M.M. One su privedene zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

"Ova lica su na svoje ime kupovala nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca za koji se sumnja da potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković", saopštava TOK. Pretresi su u toku.

Kako je tekao postupak do sada?

Viši sud je u Beogradu je, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine, doneo rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i drugih koji su sa njime sarađivali. Takođe, njima je 19. novembra produžen pritvor, i to u trajanju do 60 dana.

Optužnica je potvrđena za ukupno 30 osoba za razna krivična dela, među kojima su zločinačko udruživanje, ubistva, silovanje, otmice, trgovina narkoticima i druga dela. Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

Tužilac Mladen Nenadić je ranije ukazao da se pripadnici ove grupe terete za krivična dela zločinačko udruživanje, pet teških ubistva, trgovnu drogom, trgovinu oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

24sedam/Katarina Mihajlović

 

Reč je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gde su mučeni, likvidirani, raskomadani i samleveni u mašini za meso: Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radonjić.

Tužilac je ranije novinarima pokazao i  fotografije koje će se koristiti kao dokaz protiv ove grupe. Na fotografijama su pomenuti muškarci najpre živi, mučeni, sa odsečenim glavama, a potom su se mogli videti i isečeni delovi tela složeni u kadi.

U pitanju su fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplenjene sa servera SKY i dobijene za ovu istragu putem međunarodne pravne pomoći od jedne zapadnoevropske države. Pored pomenutih fotografija sa SKY servera zaplenjeni su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičene.

Uhapšeni 4. februara

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Veljko Belivuk i Marko Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

24sedam/Katarina Mihajlović

 

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

U aprilu je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija