Aktuelno

Crnogorski tužilac završio saslušanje, Belivuk i Miljković negirali optužbe za ubistva i otmicu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Blic

01/12/2021

-

13:21

Crnogorski tužilac završio saslušanje, Belivuk i Miljković negirali optužbe za ubistva i otmicu
Crnogorski tužilac završio saslušanje, Belivuk i Miljković negirali optužbe za ubistva i otmicu - Copyright E-Stock/Koča Sulejmanović

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i N.J. po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice. Kako je Tanjugu rečeno u njihovoj odbrani, oni su negirali krivična dela za koja se terete i detaljno izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore.

Saslušanje su obavili glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović nakon čega su Belivuk, Miljković i N.J. vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu. Oni danas nisu saslušavani u vezi sa ubistvom Nikole Mitića, već samo po zamolnici Crne Gore u vezi sa ubistvim Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmice Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Belivuka, Miljkovića kao i pripadnika njihove grupe, osumnjičenog N.J. ispitivali su tužioci iz Crne Gore u vezi sa ubistvima Damira Hodžića, Adisa Spahića, i otmicom Mila Radulovića Kapetana. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i N.J., ali i protiv 11 svojih državljana.

E-Stock/Koča Sulejmanović

 

Belivuka, Miljkovića i Jankovića su jutros u zgradu Specijalnog suda, gde je i sedište Tužilaštva za organizovani kriminal, priveli pripadnici sudske straže uz jaku pratnju policije i žandarmerije iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalaze od februara zbog postupka koji se protiv njih vodi u srpskom tužilaštvu za organizovani krimimal.

Crnogorsko tužilaštvo sumnja da su za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, Belivuk i MIljković nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je uputilo nadležnim organima Srbije zamolnicu da se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušaju. Naime, reč je o proširenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, a pod lupom se nalazi i Živković, koji se inače ne pominje u optužnici koja je podignuta protiv kriminalne grupe vođa navijača.

E-Stock/Koča Sulejmanović

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija