Aktuelno

Tragična sudbina mlade influenserke: Bogdan Ilić napustio SBPOK, saslušan u svojstvu građanina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

21:35

Tragična sudbina mlade influenserke: Bogdan Ilić napustio SBPOK, saslušan u svojstvu građanina
E-Stock/Koča Sulejmanović, Prinskrin/Youtube/Baka Prase - Copyright E-Stock/Koča Sulejmanović, Prinskrin/Youtube/Baka Prase

veličina teksta

Aa Aa

Poznati jutjuber Bogdan Ilić zvani Baka Prase pušten je oko 21 sat iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, gde je bio na saslušanju.

On je ranije danas pozvan u prostorije Odeljenja za Visko tehnološki kriminal MUP zbog davanja izjave na sve poznate okolnosti u vezi smrti Kristine Đukić.

Kako nezvanično saznaje Euronews Srbija, Ilić je bio priveden u svojstvu građanina.

Jutjuber je negirao odgovornost za događaj. On je na saslušanju rekao da je sukob postojao pre dve godine, ali da su se on i preminula Kristina Đukić pomirili i počeli da razgovaraju o saradnji, saznaje "Blic".

Podsetimo, mlada jutjuberka Kristina Đukić Kika pronađena je mrtva u sredu u svom stanu u Beogradu. Smrt je potvrdila i Kristinina majka na Instagramu.

"Sa ogromnim bolom vas obaveštavam da je moja Kika juče preminula", napisala je.

Kika Đukić je bila popularna, mlada influenserka koja je na različitim društvenim kanalima okupljala na stotine hiljada mladih, pa je tako na Instagramu imala više od 360.000 pratilaca. Među svojom publikom, proslavila se igrajući Minecraft na Jutjubu i Twitchu – sajtu za gejmere.

Široj javnosti je postala poznata kada je ušla u verbalni sukob sa Bogdanom Ilićem. Njih dvoje su se raspravljali i u jutarnjem programu televizije Prva, a u intervjuu koji je tada dala za "Blic", rekla je da dobija razne pretnje na mrežama zbog čega se "trese od stresa".

Instagram.com/kikax3

 

Prijatelji mlade influenserke navode da je prolazila kroz "torturu" digitalnog nasilja, da je dobijala pretnje i uvrede sa kojima se teško nosila.

Iz objava njenih prijatelja mnogi su naslutili da je mlada devojka počinila samoubistvo, ali za sada nema zvaničnih informacija o uzroku smrti. Ono što je sigurno, na osnovu brojnih iskaza jeste da je ona duže vreme trpela nasilje na intrenetu.

"Dajte da utvrdimo šta se tačno desilo, zamislite koji je to pritisak na porodicu. Bez obzira što je Kika imala toliki broj pratilaca i bila poznata, katastrofalno je što smo došli u situaciju da izgubimo jednu divnu osobu koja još nije ni počela da živi. Šta se tačno desilo to bi trebalo da utvrde nadležni organi. Tek bi u ponedeljak trebalo da bude gotova obdukcija", naveo je Dušan Srbljak, dugogodišnji i bliski prijatelj preminule devojke, na TV Prava i istakao važnost rešavanja problema nasilja na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Srbija