Aktuelno

Grupa udruženja podnela krivičnu prijavu zbog Reve

Komentari

Autor: Euronews/Fonet

02/06/2021

-

14:21

Grupa udruženja podnela krivičnu prijavu zbog Reve
Grupa udruženja podnela krivičnu prijavu zbog Reve - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Grupa udruženja sa leve obale Dunava saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u Javnom komunalnom preduzeću "Gradska čistoća" zbog niza nepravilnosti u vezi sa odlaganjem građevinskog otpada u oazi Reva.

Ta organizacija u saradnji sa stručnjacima iz oblasti zaštite prirode podnela je Zavodu za zaštitu prirode i inicijativu za zaštitu oaze Reva koju je podržalo više od 130 organizacija i inicijativa iz cele Srbije.

Tanjug/Tanja Valić

Građani danima dežuraju

Grupu udruženja sa leve obale Dunava čine Bela čaplja 1165, udruženja građana Kotež i Komšija.

Stanari okolnih naselja i ekološke organizacije već više od nedelju dana neprekidno dežuraju kod bare Reva u Krnjači i sprečavaju istovar građevinskog otpada.

Ana Džakić iz Udruženja građana "Bela Čaplja 1165", izjavila je nedavno da je problem nastao prošle godine kada je na području zaštićenog prirodnog dobra "Bara Reva" počeo istovar šuta.

Ona je naglasila da je ubrzo gomila šuta počela da se širi velikom brzinom, a buka kamiona koji su istovarali šut je smetala i stanarima naselja "Braća Marić".

E-Stock/Konstantin Bajčetić

"Postalo je alarmantno"

"Kada smo izašli na teren i kada smo videli šta se ovde zapravo događa, to je postalo alarmantno. U pitanju je nasipanje šutom i različitim vrstama građevinskog otpada, koje je svakog dana dovozilo na stotine kamiona", rekla je Džakić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pre nekoliko dana naveo je da razume zabrinutost građana, naročito onih koji se bave zaštitom životne sredine i podsetio da je na bari Reva Grad imao pravo po urbanizmu da sagradi postrojenje za preradu građevinskog materijala.

On je najavio i da će pozvati one koji se bave zaštitom životne sredine, "a ne politikante, da popričamo o tom problemu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija