Aktuelno

Objavljen snimak požara u hipermarketu u Novom Sadu na kojem se vidi kako se vatrogasci bore sa vatrenom stihijom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2021

-

08:54

Objavljen snimak požara u hipermarketu u Novom Sadu na kojem se vidi kako se vatrogasci bore sa vatrenom stihijom
Objavljen snimak požara u hipermarketu u Novom Sadu na kojem se vidi kako se vatrogasci bore sa vatrenom stihijom - Copyright Euronews/Nataša Kovačev

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je lokalizovan požar koji je pre dve noći izbio u hipermarketu u Novom Sadu objavljen je i snimak ovog događaja na kojem se vidi kako se vatrogasci bore sa vatrnom stihijom. Ispod njega su se nizali komentari u kojima ljudi hvale vatrogasnu ekipu navodeći da su bili hrabri i da zaslužuju nagradu.

Inače, požar je izbio u ponedeljak uveče, nešto pre 23 sata na krovu hipermarketa u industrijskoj zoni, a lokalizovanan je tek ujutru. Kako je tada Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, Stojan Milovac rekao za Euronews Srbija vatrogasne ekipe su odmah izašle na teren čim su dobile poziv.

"Dobili su dojavu o požaru u 22.48 sati. Brzo su stigli na lice mesta i zatekli dve trećine krova u plamenu. Svi zaposleni i kupci koji su se u trenutku izbijanja požara zatekli u prodajnom objektu, evakuisani su i pre dolaska vatrogasaca. Nisu morali nikoga da spasavaju. Objekat je veličine između šest i sedam hiljada kvadratnih metara i jako sporo se gasi, što zbog velike površine, tako i zbog velike količine gorive materije", rekao je on i naveo procenu da je oko trećine objekta koji je bio u plamenu sačuvan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ekipe Hitne pomoći cele noći su dežurale na terenu. Jednoj ženskoj osobi je ukazana pomoć a kako je za tada za Euronews Srbija naveo portparol Hitne pomoći, dr Zoran Krulj, zbog respiratornih smetnji prevezli su je na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. 

Požar je gasilo 50 vatrogasaca i 22 vozila, a na teren su bila i ona koja pripadaju dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz okoline Novog Sada. Inače, ovaj hipermarket radi 24 sata, a kako je reporter Euronews Srbija javio tokom te noći sa terena, nakon razgovora sa nekoliko zaposlenih koji su se u tom trenutku tu i nalazili, na smeni je bilo manje od desetoro ljudi, a ni kupaca, kažu, nije bilo mnogo.

Ovo je bio drugi požar u Novom Sadu za kratko vreme. Podsetimo, pre sedam dana u naselju Liman vatra je zahvatila tavanski prostor u višespratnoj zgradi. Tom prilikom, vatrogasci nisu mogli lako da priđu lokaciji, jer su problem predstavljali nepropisno parkirani automobili, pa je morala da interveniše pauk služba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija