Aktuelno

Lokalizovan požar u novosadskom hipermarketu - nema žrtava, ni teže povređenih: Vatrenu stihiju gasilo 50 vatrogasaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/12/2021

-

08:32

Lokalizovan požar u novosadskom hipermarketu - nema žrtava, ni teže povređenih: Vatrenu stihiju gasilo 50 vatrogasaca
Lokalizovan požar u novosadskom hipermarketu - nema žrtava, ni teže povređenih: Vatrenu stihiju gasilo 50 vatrogasaca - Copyright Euronews/Nataša Kovačev

veličina teksta

Aa Aa

Požar u hipermarketu u industrijskoj zoni u Novom Sadu je lokalizovan, nema nastradalih, kao ni teže povređenih, potvrđeno je za Euronews Srbija iz MUP-a. Ekipa Hitne pomoći ukazala je pomoć jednoj ženskoj osobi, a kako je za Euronews Srbija naveo portparol Hitne pomoći, dr Zoran Krulj, zbog respiratornih smetnji prevezli su je na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. On je takođe dodao da su njihove ekipe dežurale na licu mesta sve vreme dok je trajala akcija gašenja požara.

Inače, požar je izbio sinoć nešto pre 23 sata na krovu hipermarketa u industrijskoj zoni. Kako je Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, Stojan Milovac rekao noćas za Euronews Srbija vatrogasne ekipe su odmah izašle na teren čim su dobile poziv.

Euronews/Nataša Kovačev

 

"Dobili su dojavu o požaru u 22.48 sati. Brzo su stigli na lice mesta i zatekli dve trećine krova u plamenu. Svi zaposleni i kupci koji su se u trenutku izbijanja požara zatekli u prodajnom objektu, evakuisani su i pre dolaska vatrogasaca. Nisu morali nikoga da spasavaju. Objekat je veličine između šest i sedam hiljada kvadratnih metara i jako sporo se gasi, što zbog velike površine, tako i zbog velike količine gorive materije", rekao je on i naveo procenu da je oko trećine objekta koji je bio u plamenu sačuvan. 

Euronews/Nataša Kovačev

 

Požar je gasilo  vatru gasilo 50 vatrogasaca i 22 vozila, a na teren su bila i ona koja pripadaju dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz okoline Novog Sada. Inače, ovaj hipermarket radi 24 sata, a kako je reporter Euronews Srbija javio tokom noći sa terena, nakon razgovora sa nekoliko zaposlenih koji su se u tom trenutku tu i nalazili, na smeni je bilo manje od desetoro ljudi, a ni kupaca, kažu, nije bilo mnogo.

Euronews Srbija

Ovo je drugi požar u Novom Sadu za kratko vreme. Podsetimo, pre sedam dana u naselju Liman vatra je zahvatila tavanski prostor u višespratnoj zgradi. Tom prilikom, vatrogasci nisu mogli lako da priđu lokaciji, jer su problem predstavljali nepropisno parkirani automobili, pa je morala da interveniše pauk služba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija