Aktuelno

Veliki požar u stambenoj zgradi u Novom Sadu, vatrogascima smetali nepropisno parkirani automobili

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/12/2021

-

15:48

Veliki požar u stambenoj zgradi u Novom Sadu, vatrogascima smetali nepropisno parkirani automobili
Tanjug/Nenad Mihajlović - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

U novosadskom naselju Liman 4 izbio je požar u višespratnoj zgradi. Zgrada se nalazi u Ulici Jožefa Marčoka broj 3, a požar je izbio u tavanskom prostoru u kom stanari odlazu stare stvari.

Stanari su evakuisani, a portparol Hitne pomoći, dr Zoran Krulj potvrdio je za Euronews Srbija da u požaru nije bilo povređenih. Na terenu se nalaze vatrogasne i policijske jedinice.

Kako saznajemo, vatrogascima su problem predstavljali nepropisno parkirani automobili, zbog kojih nisu mogli lako da priđu lokaciji, te je intervenisala i pauk služba.

Jedna stanarka zgrade, čiji se stan nalazi ispod mesta na kojem je izbio požar, rekla je za Euronews Srbija da se u tom trenutku nalazila u njemu sa dvoje maloletne dece.

Druga stanarka, Ivana Lukić ispričala je da se sve odvijalo jako brzo.

"Neko mi je pozvonio na vrata. Videla sam komšinicu koja glasno viče da svi istrčimo napolje jer se zgrada upalila", ispričala je.

Grad nudi pomoć ugroženim stanarima zgrade u kojoj je izbio požar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade kojima su, usled požara, oštećeni stanovi, da se jave u mesnu zajednicu ''Ostrvo'' u Ulici Narodnog fronta br. 71, kako bi im bio obezbeđen adekvatan smeštaj.

Gradonačelnik Vučević takođe je rekao da će Grad zajedno sa JKP ''Stan'' sanirati krov koji je zahvatila vatra tokom nemilog događaja. On se zahvalio vatrogascima, kao i Policijskoj upravi Novi Sad na brzoj reakciji, ali i pripadnicima Komunalne policije koji su pomogli da starija sugrađanka i beba izađu iz ulaza zgrade i pre dolaska vatrogasne službe.

Komentari (0)

Srbija