Aktuelno

Okončana akcija kosovske policije, u Šilovu tražili nelegalno oružje

Komentari

Autor: Kosovo online

22/12/2021

-

13:31

Okončana akcija kosovske policije, u Šilovu tražili nelegalno oružje
Okončana akcija kosovske policije, u Šilovu tražili nelegalno oružje - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Akcija specijalne kosovske policije završena je u Šilovu nešto pre 12 časova, a stanje u tom srpskom mestu kod Gnjilana se normalizuje, javlja RTV Puls.

Kosovski specijalci pojavili su se jutros u domaćinstvima Živka Džaklića i Gradimira Mihajlovića iz Šilova u potrazi za nelegalnim oružjem, a pošto nisu pronašli ništa sumnjivo napustili su selo.
 
"Policija mi je rekla da je reč o rutinskoj kontroli i ja sam im dozvolio da izvrše pretres u mojoj kući. Bili su korektni", kaže Džaklić, koji je penzionisano vojno lice.

Ispred štale njegovog brata Gradimira Mihajlovića iskopavali su zemlju na nekoliko mesta.

 

"Oružje nemam, niti sam ga imao, a njihovo je da traže", kaže Mihajlović.
 
Akcija specijalne policije koja se jutros oko 9 časova pojavila u Šilovu uznemirila je meštane.

U tom sprskom selu, nadomak Gnjilana, u oko 300 kuća, živi 1.500 stanovnika.

Kancelarija za KiM: Nedopustivo ponašanje kosovske policije

"Nedopustivo je i sramotno današnje postupanje Кosovske policije koja je više sati, bez valjanog osnova, pretresala kuće dve srpske porodice iz Šilova i njih izložila dodatnom pritisku i uznemiravanju", ocenila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije..

Reč je, kako se ocenjuje, o tipičnom primeru zastrašivanja Srba koji žive u Кosovskom Pomoravlju i perfidnom pritisku Prištine da se oni odatle isele.

Iako u kućama domaćina Džaklića i Mihajlovića ništa nelegalno nije pronađeno, oni su više sati bili žrtve policijskog proveravanja, usled koga su pretrpeli snažan stres, navodi se u saopštenju.

"Poznat je i oproban mehanizam da vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Кurtijem, pod različitim izgovorima, šalju policijske snage u srpske kuće i sela ne bi li tako uneli dodatni nemir i strah među preostali srpski narod u pokrajini", poručuje Kancelarija.

Ono na šta Kurti i njegovi saradnici nikako ne računaju, dodaje se, jeste činjenica da nikakvim jednostranim akcijama, niti novim pritiscima neće slomiti duh i snagu Srba na prostoru Kosova i Metohije, niti izazvati neodmerenu reakciju srpskog naroda koji je uvek okrenut miru i mirnom suživotu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija