Aktuelno

Tužilaštvo za organizovani kriminal traži pritvor za upravnika niškog zatvora zbog primanja mita

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2021

-

12:15

Tužilaštvo za organizovani kriminal traži pritvor za upravnika niškog zatvora zbog primanja mita
Tužilaštvo za organizovani kriminal traži pritvor za upravnika niškog zatvora zbog primanja mita - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor za upravnika niškog zatvora D.P. i još dvoje osumnjičenih da su primali mito od osuđenika, kako bi im dali pozitivan izveštaj da su ispunili uslove za uslovni otpust sa izdržavanja zatvorske kazne, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pored D. P. pritvor je, nakon saslušanja, predložen i za vaspitača u zatvoru S. M. i bivšeg osuđenika H. J.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Oni su juče uhapšeni u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka, a protiv jednog osuđenika niškog zatvora D. I. je podneta krivična prijava zbog davanja mita. On će biti saslušan sutra.

Tužilaštvo sumnjiči  D. P., S. M. i H. J. da su kao organizovana kriminalna grupa tokom ove godine stvorili plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra.

Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta za osuđenika, davaoca mita.

Na teret im se stavljaju krivično delo primanje mita i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija