Aktuelno

Misterija smrti na Zlatiboru, Tužilaštvo naložilo obdukciju tela Jovane Marjanović

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2021

-

14:51

Misterija smrti na Zlatiboru, Tužilaštvo naložilo obdukciju tela Jovane Marjanović
Jovana Marjanović - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Povodom tragične smrti Nišlijke Jovane Marjanović (54) čije je telo sinoć, posle petodnevne potrage, pronađeno na Zlatiboru, Više javno tužilaštvo u Užicu danas je naložilo obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, potvrđeno je za Euronews Srbija iz ovog tužilaštva.

"U ovom trenutku ne možemo da procenimo kako je smrt nastupila, pretpostavljamo da nije bila nasilna. Mi smo svakako naložili danas obdukciju. Nakon toga videćemo koje će biti dalje radnje. Ukoliko bude bilo potrebno sledeći korak bi mogao da bude da zatražimo toksikološku analizu, ali to još uvek ne možemo da predvidimo", kazali su iz VJT u Užicu.

Inače, telo žene juče su pronašla sedmorica mladića iz Užica. Oni su se odazvali apelu koji je preko društevnih mreža uputila Ljiljana Simić, ćerka Jovane Marjanović, moleći sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o njenoj majci da joj se jave. Vest o tome da je pronađena mrtva potvrdile su i njene ćerke na društvenim mrežama.

Potraga za Nišlijkom trajala je pet dana, i nju je bila uključena i policija. Mladići koji su pronašli Jovanu Marjanović, naveli su za medije da su njeno telo zatekli pored korita potoka u mestu Tić polje. Kako si dodali, posumnjali su da je reč o njoj zbog garderobe koja je odgovarala opisu koji su dale njene ćerke. 

Potom je obaveštena policija, koja je izvršila uviđaj, potvrđeno je za Euronews Srbija. 

Pet dana potrage

Drama koja se pretvorila u tragediju počela je u sredu 22. decembra oko 20 časova, kada je Jovana Marjanović izašla iz apartmana da prošeta nakon čega joj se gubi svaki trag. Pošto se nije vraćala, porodica je počela da traga za njom, a njen nestanak prijavljen je policiji dan kasnije 23. decembra. Zbog apela porodice, u potragu su se uključili mnogi meštani koji su želeli da pomognu da se Marjanović što pre pronađe.

Njena ćerka Ljiljana Simić je za TV Prva ispričala da se poslednji put čula sa svojom majkom na dan nestanka i da ništa nije bilo sumnjivo. 

"Sa majkom sam se čula poslednji put tog dana u 13.45 popodne, imale smo najnormalniji razgovor. Zvučala je sasvim normalno i dobro raspoloženo. Nakon toga se u 17.45 čula sa mojom starijom sestrom, Brankicom, sa kojom je pričala nekih desetak minuta, takođe o nekim nevažnim stvarima. Nakon toga, mi nemamo nikakvu informaciju", ispričala je Ljiljana.

Prvi trag o Jovani pronađen je u četvrtak, i to je bio njen mobilni telefon. Njega je pronašao slučajni prolaznik na oko dva kilometara od apartmana u kojem se nalazila, i to u vodovodnoj cevi na gradilištu preko puta benzinske pumpe na ulazu u Zlatibor.

Njena ćerka Ljiljana je rekla da telefon pronađen u cevima za vodovod preko puta pumpe na izlazu iz Zlatibora. Kako je navela, telefon je pronašao radnik koji ga je uključio i tako ga je policija odmah locirala.

"Pored telefona, nalazila se i šoljica u kojoj je bilo i malo čaja. Ne zna se da li je to neki radnik ostavio. Pored toga, postavljene su i neke palete...", ispričala je u nedelju ujutru ćerka nestale žene za TV Prva.

Međutim, iste večeri telo je pronađeno u šumarku. Već u prvom trenutku mediji su preneli informacije da prvi nalazi uviđaja nisu ukazivali na nasilnu smrt, niti da postoje tragovi da je sa njom u Tić polju bila neka druga osoba. Tužilaštvo je danas za Euronews Srbija navelo da se pretpostavlja da smrt nije nasilna, ali je ipak naložena obdukcija kako bi se utvrdile sve okolnosti. 

Komentari (0)

Srbija