Aktuelno

"Vređao i psovao na nacionalnoj osnovi": Saslušan putnik koji je izazvao incident u avionu prizemljenom u Beograd

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2021

-

12:07

"Vređao i psovao na nacionalnoj osnovi": Saslušan putnik koji je izazvao incident u avionu prizemljenom u Beograd
"Vređao i psovao na nacionalnoj osnovi": Saslušan putnik koji je izazvao incident u avionu prizemljenom u Beograd - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Danske S. I. izazvao je u utorak uveče ozbiljan incident u avionu jedne privatne kompanije, na letu iz Danske za Tuzlu u Bosni i Hercegovini, koji je zbog loših vremenskih uslova prinudno morao da sleti na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. On je, revoltiran što treba da sleti u glavni grad Srbije, vređao i psovao prisutne na nacionalnoj osnovi, a čitav incident, prema snimku objavljenom u medijima, bio je na ivici ozbiljnog fizičkog sukoba. 

S.I. je, zbog tog incidenta, saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, rečeno je za Euronews Srbija u Tužilaštvu.

Nakon saslušanja, njemu je ukinuto zadržavanje i predmet je ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postpupanje.

On je, inače, leteo u avionu mađarske kompanije iz Danske za Tuzlu. Detalji incidenta sa leta iz Danske za Tuzlu zabeleženi su i na snimku, koji je objavljen u medijima. 

Snimak prikazuje trenutak kada se putnik S.I, protiv koga je naknadno podneta krivična prijava,  buni protiv odluke posade da se avion preusmeri u Beograd zbog lošeg vremena, navodeći da ne želi tu da se nalazi.

On potom iznosi niz vreda i psovki na nacionlanoj osnovi pristunih putnika i uzvikuje "Zašto me vodite u Srbiju", pritom preteći da će "srušiti avion"...

Potom je došlo je do komešanja između njega i osoblja aviona koje je pokušalo da ga zaustavi u incidentu koji je sve vreme bio na ivici ozbiljnog fizičkog okršaja. Prema snimku, S.I. je sve vreme pretio i izgovarao niz uvreda, ali intervencijom prisutnih u avionu savladan, kada je krenuo ka kabini pilota aviona. S.I. je priveden je odmah po sletanju aviona.

"Moj brat nije nacionalista"

Oglasila se i njegova rođena sestra koja je u izjavi za Kurir rekla da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagova zbog straha od letenja.

"Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono", rekla je njegova sestra.

Navela je i da on nije nacionalista i da su lažne esti o tome da je učestvovao u ratu devedesetih godina.

" Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima letos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubedila da krenu avionom", rekla je sestra.

Objasnila je da njen brat već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija