Aktuelno

Potraga za mladićem iz Splita koji je nestao ispred kluba u Beogradu, otac: "Ništa nije ukazivalo da će se ovo dogoditi"

Komentari
Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Još se traga za Splićaninom Matejem Perišom (27), koji je nestao u Beogradu u novogodišnjoj noći. Otac mladića, Nenad Periš, ugledni vaterpolo sudija, koji danas stiže u Beograd rekao je da se sa sinom poslednji put čuo 31. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo", rekao je Periš za Tanjug i dodao da je Matej došao u Beograd sa petoricom prijatelja i da je trebalo da se danas vrate za Split.

Periš je rekao da će danas posle podne stići u Beograd i da će se prvo naći sa prijateljima svog sina u klubu gde su slavili Novu godinu da bi, kaže, rekonstruisali ono što se dogodilo. Zahvalio je srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti...

Nenad Periš, međunarodni vaterpolo sudija, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolita Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

"Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosećanju, ali najvaznija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo", rekao je Periš.

"Odmah sam znao da nešto nije u redu"

Periš je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je Mateji ovo bio prvi prvi put da ide u Beograd i da se on nije slagao sa tim, ali da je na put krenuo sa prijateljima sa kojima se druži iz osnovne škole, te da mu je zbog toga bilo lakše.

"Kada mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj telefona nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev mobilni telefon isključen", ispričao je Periš, koji je za hrvatski portal rekao da danas dolazi u Beograd.

Preneo je da nemerljivu pomoć u ovim teškim trenucima ima od starih prijatelja iz Beograda – bivšeg vaterpoliste Igora Milanovića, ali i Darka Udovičića, koji su angažirali sve snage i resurse u potrazi za njegovim sinom.

Pregledaju se kamere

Periš je rekao da su ga zvali iz hrvatske ambasade u Beogradu, kao i iz beogradske policije. Pregledaju se sigurnosne kamere iz kluba, gde je mladić viđen oko dva i po sata iza ponoći.

"Meni nije jasno kako obezbeđenje tog kluba ne zna gde je iz njihovog kluba izašao moj sin. Kad su Matejevi prijatelji primetili da ga nema mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vešalici u garderobi kluba, a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman koji su u Beogradu iznajmili", rekao je Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Muče ga, kaže, neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob i tuču. Pohvalio je rad beogradske policije koja je, kako kaže, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoletne osobe, odmah pokrenula potragu za Matejem.

Nestanak u novogodišnjoj noći

Podsetimo, Splićanin Matej Periš (27) nestao je u novogodišnjoj noći u Beogradu. On je poslednji put viđen 31. decembra oko 2.30 ispred jednog noćnog kluba i od tada mu se gubi svaki trag.

Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike. Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

"Svaka informacija nam je zlata vredna. Ako nešto znate molimo vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima", poručila je njegova porodica. 

Prijatelji i porodica za mladića kažu da je  miran momak i sportista, i da je diplomirani ekonomista i da ne bi otišao a da se nikome ne javi.  Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 192.

Prijatelji nestalog mladića: Nije on mali, nije mogao jedan čovek da ga odnese

Prijatelji nestalog Splićana kažu da su ga poslednji put videli u klubu u kojem su bili u novogodišnjem provodu. Jedan od mladića iz Hrvatske, koji je veče proveo sa nestalim Matejom, juče je snimio ulaz u lokal, okolne lokale i šetalište, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svojom kamerom "uhvatio je" obližnje kamere, ističući da se nada da postoji neki od snimaka koji bi mogli pomoći u potrazi.

Takođe je prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da ne bi tek tako mogao da je preskoči ili slučajno upadne u vodu.

Komentarisao je atmosferu u klubu ističući da je u njemu bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja, uz napomenu da nije bilo opasnog društva.

"Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako staviti u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi posrpemili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu", poručuje Matejev prijatelj u snimku.

Komentari (0)

Srbija