Aktuelno

Tokom praznika zaplenjeno 96.000 evra - državljanin Turske sakrio novac ispod uloška u patikama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/01/2022

-

14:40

Tokom praznika zaplenjeno 96.000 evra - državljanin Turske sakrio novac ispod uloška u patikama
Tokom praznika zaplenjeno 96.000 evra - državljanin Turske sakrio novac ispod uloška u patikama - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su tokom praznika na prelazima Gradina i Horgoš u saradnji sa policijom zaplenili više od 96.000 evra, a interesantno je da je deo neprijavljenog novca otkriven ispod uložaka u patikama koje je jedan od putnika nosio na sebi.

"Slučaj na Gradini otkriven je 4. januara nakon što je za detaljan pregled izdvojen BMW, kojim su ka Turskoj putovala trojica austrijskih državljana. Kod njih je tokom kontrole pronađeno ukupno 90.000 evra, a deo otkrivenog novca jedan od putnika krio je ispod uložaka u patikama koje je u tom trenutku nosio na sebi", saopštili su iz Uprave carina.

Nakon što je svakom putniku ponaosob vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, do okončanja prekršajnog postupka zadržana je suma od 60.000 evra.

Uprava Carina

 

"Na Horgošu je dan ranije 3. januara 2022. godine, na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda dvojice iračkih državljana, koji su automobilom BMW putovali iz Turske ka Nemačkoj, pronađeno ukupno 56.665 neprijavljenih evra. Kada je putnicima vraćen dozvoljeni iznos gotovine koju je bez prijavljivanja moguće preneti preko granice, uz potvrdu o pokrenutom prekršajnom postupku zadržano je nešto više od 36.000 evra", piše u saopštenju Uprave carina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija