Aktuelno

Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita, traže ga sve raspoložive jedinice MUP-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2022

-

09:18

Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita, traže ga sve raspoložive jedinice MUP-a
Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita, traže ga sve raspoložive jedinice MUP-a - Copyright Euronews/Printscreen, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za Matejem Perišem iz Splita koji je pre sedam dana nestao u Beogradu, još uvek traje. Periša traže sve raspoložive jedinice MUP-a, a juče se u potragu uključilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je donelo naredbe za veštačenje DNK profila i izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera sa mesta gde je Splićanin poslednji put viđen.

Otac nestalog mladića Nenad Periš otkrio je da je dao uzorak zbog DNK analize i da strahuje da njegov sin više nije živ, ali i da mu utehu pruža podrška koja stiže sa svih strana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da postoje određena saznanja o nestanku mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova porodica.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra. On je poslednji put viđen kako oko 2.30 sati ujutru izlazi iz beograskog kluba Gotik. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. On je u Beograd došao sa prijateljima na proslavu Nove godine. Njegov nestanak prijavljen je policiji 31. decembra u 18 sati. 

O mladiću ni traga, ni glasa

O mladiću sve ovo vreme nema ni traga, ni glasa. U medijima se pojavljuju spekulacije da je uočen ne nekim mestima, navodno su ga snimile kamere, ali za sada ništa zvanično nije potvđeno. Od juče u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije koji detaljno pretražuju savu. Na pojedina mesta vraćaju se i po nekoliko puta. 

Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije, koja učestvuje u potrazi za nestalim Splićaninom Matejom Perišem, izjavio je sinoć za Tanjug da se radi generalna pretraga terena, ali da za sada nisu našli nikakav trag niti bilo šta što bi ih uputilo na to da su na pravom putu. Jončić je rekao da će se najverovatnije danas nastaviti sa pretragom, nakon brifinga na kojem će se izvršiti procena situacije.

Na pitanje novinara koliko je moguće da se u ovakvim uslovima neka osoba održi u životu, s obzirom na to da je noću jako hladno, pogotovu kod reke, on je rekao da, "ako je u pitanju ono o čemu se priča u medijima, onda je situacija vrlo jasna".

E-Stock

 

"Nije više reč da li se nešto održava ili ne, nego kada će taj neko biti pronađen i na kom mestu. To je glavna tema za sada i u svim medijima i to je informacija koju smo mi preliminarno dobili i koje se držimo. Radimo generalnu pretragu terena u nadi da ćemo naći bilo šta", rekao je Jončić.

On je dodao da su u komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da njima prosleđuju sve informacije od značaja.

Matejevi prijatelji se vratili u Hrvatsku

Prijatelji Mateja Periša su se vratili u Hrvatsku, a pre nego što su napustili Srbiju, išli su na poligrafsko ispitivanje, otrkio je otac nestalog mladića. 

"Matejevi prijatelji su otišli, prvo za Zagreb pa onda za Split. Koliko ja znam, poligrafski su ispitani. Imam tu informaciju, ali je nisam dodatno proveravao u policiji. Oni su prijatelji, najbolji prijatelji mog Mateja. Poznaju se od srednje škole i ja u njih ne sumnjam. Ne mislim da su oni napravili nešto loše, to vam govorim kao otac", rekao je Nenad za hrvatski portal Index.

Na pitanje jesu li mogli brže, bolje i preciznije da reaguju kada je u pitanju Matejev nestanak, Nenad je za Slobodnu Dalmaciju odgovorio: "U te momke i njihove namere nikada nisam posumnjao jer su to Matejevi najbolji prijatelji iz detinjstva. Video sam tu utučenu decu po dolasku u Beograd, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove namre nikada nisam ni posumnjao".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija