Aktuelno

Serija snažnih eksplozija u fabrici "Sloboda" potresla Čačak! Todorović: Nema poginulih, svi radnici su evakuisani

Komentari

Autor: Tara Tomović

04/06/2021

-

06:45

Serija snažnih eksplozija u fabrici "Sloboda" potresla Čačak! Todorović: Nema poginulih, svi radnici su evakuisani
Serija snažnih eksplozija u fabrici "Sloboda" potresla Čačak! Todorović: Nema poginulih, svi radnici su evakuisani - Copyright Printscreen/Twitter/djokicaleksanda

veličina teksta

Aa Aa

Serija ekplozija koja se dogodila u fabrici "Sloboda" u Čačku potresla je noćas oko 1:15 stanovnike tog grada. U eksploziji nije bilo žrtava i povređenih.

Još nije poznat uzrok nesreće, a situacija se polako smiruje. Svi radnici su evakuisani, kao i građani koji žive u blizini fabrike i nema povređenih. Najbitnije je da nema žrtava, rekao je gradonačelnik Čačka za Milun Todorović. Vartogasci čekaju da se steknu uslovi kako bi delovali.

Todorović, kojije sinoć oglasio na Instagramu, jutros je potvrdio za Euronews da u eksploziji nije bilo žrtava ni povređenih.

"Situacija je stabilna nema vie detonacija", rekao je Todorović za Euronews.

Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Todorović je naveo da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a da su oko pola tri evakuisani i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije.

"Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama", rekao je Todorović.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

Serija snažnih eksplozija u fabrici "Sloboda" potresla je noćas oko 1:15 grad Čačak.

Detonacije su se prvobitno stišale oko 2:30, a onda su se dve najjače dogodile oko 3:20.

Sektor za vanredne situacije apelovao je na građane Čačka koji žive u blizini fabrike, da ne napuštaju svoje domove.

Todorović je sinoć na Instagramu napisao da nije bilo ljudskih žrtava u eksploziji.

"U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji 'Sloboda' nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije 'Sloboda'", napisao je Todorović.

Snažne detonacije probudile su građane Čačka koji su na Tviteru delili strašne prizore.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija