Aktuelno

Deseti dan od misterioznog nestanka mladića iz Splita u Beogradu - otežana potraga, oglasila se i njegova devojka

Komentari

Autor: Index.hr / Jutarnji / Euronews Srbija

09/01/2022

-

14:02

Deseti dan od misterioznog nestanka mladića iz Splita u Beogradu - otežana potraga, oglasila se i njegova devojka
Deseti dan od misterioznog nestanka mladića iz Splita u Beogradu - otežana potraga, oglasila se i njegova devojka - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Danas je deseti dan potrage za Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao 31. decembra u noćnom klubu u Beton Hali u Beogradu. Policija ne odustaje od potrage za mladićem uprkos lošem vremenu i snežnim padavinama u protekla 24 časa. O nestanku Periša obaveštene su i susedne države, kao i Interpol, a srpska policija je, osim u Beogradu, češljala reku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva. 

Nažalost, potraga još nije dala nikakve konkretne rezultate, a Matejev otac Nenad Periš je za Index.hr rekao da juče iz policije nije dobio nove informacije, jer sneg otežava potragu, ali je istakao da, prema njegovim saznanjima, potraga nije prekinuta.

On ostaje u Beogradu i čeka nove informacije iz MUP-a Srbije koje bi, kako očekuje, mogle stići sutra.

Inače, u Beogradu su najavljene padavine danas tokom noći i u ponedeljak, a u utorak bi trebalo da dođe do razvedravanja kada bi potraga ponovo mogla da se intenzivira.

"Ako je konzumirao drogu, neko mu je to sipao u piće" 

Hrvatski mediji su danas preneli izjavu Matejeve devojke Sanje, koja je ispričala da se s njim poslednji put čula nekoliko sati pre nego što je nestao bez traga. Ona je istakla da ne veruje da je kobne noći konzumirao drogu i, ako jeste, da mu je neko "to sipao u piće".

Devojka je za Jutarnji list rekla da joj je nekoliko sati pre nego što je nestao, poslao video poruku, ali da joj se telefon ugasio, pa ju je videla tek oko ponoći.

"Odgovorila sam mu na tu poruku i legla sam da spavam. Probudila sam se u sedam ujutro i videla da mi nije poslao poruku za laku noć, što uvek radi. Tada sam ga upitala "je li sve OK". Odgovora nema. Oko 14 sati sam mu opet poslala poruku i opet ništa. Znam da on ne spava toliko dugo, nema šanse... Kasnije sam se čula s njegovim prijateljima koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna tu i da ne znaju što se dogodilo. Bili su van sebe", ispričala je Sanja.

Ona je dodala da je dodatno pogađaju priče o tome da je Matej konzumirao drogu i istakla da mladići koji su bili te večeri u beogradskom klubu "uopšte nisu deo te priče".

"A i da jesu, ko bi preneo drogu preko granice. A i oni tamo apsolutno nikoga ne znaju, gde bi to nabavili? On se meni javio u 14.30 sati kad su prešli granicu, pa u 18 sati kad su ušli u apartman, pa u 21.30 tokom večere. Na tom videu su se videle tri boce vina, ali njih je bilo sedam. Atmosfera je bila vesela, neki su pili belo, neki crno vino. Čekali su večeru, ništa posebno", opisala je Matejeva devojka.

Sanja je dodala da je, ako bi se ispostavilo da je Matej kobne noći bio drogiran, to moglo da se dogodi samo ako mu je neko "drogu sipao u piće".

"Možda će glupo zvučati, ali ako i jeste bio drogiran, njemu je to neko sipao u piće",rekla je Sanja.

Nestao bez traga pre deset dana

Podsetimo, Matej Periš poslednji put je viđen 31. decembra oko 2.30 sati ujutru kako izlazi iz beogradskog kluba Gotik kod Beton hale. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. Prijatelji sa kojima je došao u Beograd na proslavu Nove godine prijavili su njegov nestanak 31. decembra u 18 sati.

Njegov otac, koji je u nedelju stigao u Beograd naveo je da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo. Voleo je život, bio je skiper na brodovima, imao je devojku u Splitu", navodi Periš. On se po dolasku u Srbiju zahvalio policiji koja traga za njegovim sinom i pozvao sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave i pomognu u potrazi.

Matejin otac je izjavio za hrvatske medije da će se iz Beograda vratiti sa sinom, i da svi koji imaju decu razumeju o čemu govori.

Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 192.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija