Aktuelno

Matej Periš je nestao pre devet dana u Beogradu, otac Splićanina kaže da se bez njega ne vraća kući

Komentari

Autor: Index.hr, Dnevnik.hr, Tanjug

08/01/2022

-

09:41

Matej Periš je nestao pre devet dana u Beogradu, otac Splićanina kaže da se bez njega ne vraća kući
Matej Periš je nestao pre devet dana u Beogradu, otac Splićanina kaže da se bez njega ne vraća kući - Copyright Euronews/Lana Lukić,nestali.gov.hr, Tanjug/Tara Radovanović, Strahinja Aćimović, E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Za Splićaninom Matejem Perišem, 27-godišnjim mladićem koji je nestao u Beogradu, traga se i deveti dan zaredom, a u potragu je, kako pišu mediji, uključen i Interpol. O nestanku Periša obaveštene su i susedne države, kao i Interpol. Srpska policija, osim u Beogradu, češljala je reku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva, piše hrvatski portal Index.

"Puno toga je izašlo, ima i stvari koje su pogrešne, ima nekih pogrešnih snimaka, ali policija ima svoj put i plan i ona radi, kako vidim, po protokolu koji je organizovan i usmeren prema cilju. Puno stvari se događa, ne bih iznosio detalje koje znam, ali verujte mi nebitne su za javnost, to su sve neke metode", rekao je otac Nenad Periš za Dnevnik.hr, koji je podsetio da su mu uzeli DNK uzorak.

Uveren je da će sa svojim Matejem vratiti u Split, kako je više puta ponovio, "sto posto".

"Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju decu mogu da razumeju šta govorim", rekao je.

Inače, hrvatski mediji prenose da će sledećih dana na potragu da utiču vremenske prilike jer je najavljeno pogoršanje vremena. naime, u Beogradu od jutros pada kiša, a slično vreme očekuje se i sutra.

Saradnja hrvatske i srpske policije

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak da policije Hrvatske i Srbije sarađuju u slučaju nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša, ali da kriminalističku istragu, što je uobičajeno, vodi srpska policija.

"Srpska policija je ta koja vodi kriminalističko istraživanje, kao što to radi svaka policija na svojoj teritoriji", rekao je Božinović na konferenciji za novinare.

Siguran je, kaže, da će u trenutku kada srpska policija imati nešto što može da saopšti javnosti to i učiniti.

"Naše policije sarađuju", rekao je Božinović odgovarajući na pitanje novinara o istrazi u slučanu mladog Periša u Beogradu, preneo je hrvatski portal 24sata.

Podsetimo, Matej Periš poslednji put je viđen 31. decembra oko 2.30 sati ujutru  kako izlazi iz beogradskog kluba Gotik kod Beton hale. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. Prijatelji sa kojima je došao u Beograd na proslavu Nove godine prijavili su njegov nestanak 31. decembra u 18 sati.

Njegov otac, koji je u nedelju stigao u Beograd naveo je da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo. Voleo je život, bio je skiper na brodovima, imao je devojku u Splitu", navodi Periš. On se po dolasku u Srbiju zahvalio policiji koja traga za njegovim sinom i pozvao sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave i pomognu u potrazi.

Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 192.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija