Region

Plenković se oglasio o nestanku Splićanina u Beogradu: "Nadamo se najboljem"

Komentari

Autor: Tanjug, Dnevnik.hr

06/01/2022

-

15:04

Plenković se oglasio o nestanku Splićanina u Beogradu: "Nadamo se najboljem"
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas, povodom nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Pereša u Beogradu, da mu je žao i da je od prve sekunde u kontaktu sa ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova, Davorom Božinovićem i Goranom Grlić Radmanom, kao i sa svim predstavnicima srpskih vlasti.

"Imam utisak da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo službene informacije do kraja, osim interesa za to i izražavanja žaljenja, ne mogu da komentarišem bilo čije izjave", rekao je premijer.

On je rekao da poznaje Matejevog oca i da mu je jako žao, prenosi Dnevnik.hr.

Podsetimo, potraga za Matejem Perišem iz Splita koji je pre sedam dana nestao u Beogradu, još uvek traje. Periša traže sve raspoložive jedinice MUP-a, a juče se u potragu uključilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je donelo naredbe za veštačenje DNK profila i izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera sa mesta gde je Splićanin poslednji put viđen.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra. On je poslednji put viđen kako oko 2.30 sati ujutru izlazi iz beograskog kluba Gotik. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. On je u Beograd došao sa prijateljima na proslavu Nove godine. Njegov nestanak prijavljen je policiji 31. decembra u 18 sati.

O mladiću sve ovo vreme nema ni traga, ni glasa. U medijima se pojavljuju spekulacije da je uočen na nekim mestima, navodno su ga snimile kamere, ali za sada ništa zvanično nije potvđeno. Od juče u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije koji detaljno pretražuju savu. Na pojedina mesta vraćaju se i po nekoliko puta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa