Aktuelno

Oglasili se MUP i Više javno tužilaštvo o nestalom mladiću iz Splita

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2022

-

10:19

Oglasili se MUP i Više javno tužilaštvo o nestalom mladiću iz Splita
Matej Periš - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Više javno Tužilastvo u Beogradu jedini daju i davaće zvanične informacije o potrazi za nestalim državljaninom Hrvatske Matejem Perišem rekao je danas Tanjugu viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Sve druge informacije koje se pojavlju u medijima nisu zvanične, niti potvrđene, jer ovo tužilaštvo u saradnji sa MUP-om aktivno učestvuje i usmerava potragu nestalim mladićem, kazao je on.

U cilju pronalaska nestalog, donete su naredbe za izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera, kao i naredbe za veštačenje DNK profila sa mesta gde je mladić viđen poslednji put.

Preduzimaju i sve druge neophodne radnje u cilju rasvetljavanja navedenog događaja.

O novim okolnostima i saznanjima do kojih se bude došlo u toku potrage, javnost će biti blagovremeno obaveštena, saopštili su juče iz Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, potraga za Matejem Perišem iz Splita koji je pre sedam dana nestao u Beogradu, još uvek traje. Periša traže sve raspoložive jedinice MUP-a, a juče se u potragu uključilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je donelo naredbe za veštačenje DNK profila i izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera sa mesta gde je Splićanin poslednji put viđen.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra. On je poslednji put viđen kako oko 2.30 sati ujutru izlazi iz beograskog kluba Gotik. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. On je u Beograd došao sa prijateljima na proslavu Nove godine. Njegov nestanak prijavljen je policiji 31. decembra u 18 sati.

O mladiću sve ovo vreme nema ni traga, ni glasa. U medijima se pojavljuju spekulacije da je uočen na nekim mestima, navodno su ga snimile kamere, ali za sada ništa zvanično nije potvđeno. Od juče u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije koji detaljno pretražuju savu. Na pojedina mesta vraćaju se i po nekoliko puta. 

Matejevi prijatelji se vratili u Hrvatsku

Prijatelji Mateja Periša su se vratili u Hrvatsku, a pre nego što su napustili Srbiju, išli su na poligrafsko ispitivanje, otrkio je otac nestalog mladića. 

"Matejevi prijatelji su otišli, prvo za Zagreb pa onda za Split. Koliko ja znam, poligrafski su ispitani. Imam tu informaciju, ali je nisam dodatno proveravao u policiji. Oni su prijatelji, najbolji prijatelji mog Mateja. Poznaju se od srednje škole i ja u njih ne sumnjam. Ne mislim da su oni napravili nešto loše, to vam govorim kao otac", rekao je Nenad Periš za hrvatski portal Index.

Na pitanje jesu li mogli brže, bolje i preciznije da reaguju kada je u pitanju Matejev nestanak, Nenad je za Slobodnu Dalmaciju odgovorio: "U te momke i njihove namere nikada nisam posumnjao jer su to Matejevi najbolji prijatelji iz detinjstva. Video sam tu utučenu decu po dolasku u Beograd, plakali su ispred mene i sa mnom. Nije fer govoriti jesu li mogli bolje ili gore. Postupili su iskreno i kako su mislili da je najbolje, a u njihove namre nikada nisam ni posumnjao".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija