Aktuelno

Delegacija MUP-a Hrvatske u Beogradu – sastanak sa kolegama iz Srbije i ocem nestalog mladića iz Splita

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2022

-

16:28

Delegacija MUP-a Hrvatske u Beogradu – sastanak sa kolegama iz Srbije i ocem nestalog mladića iz Splita
Delegacija MUP-a Hrvatske u Beogradu – sastanak sa kolegama iz Srbije i ocem nestalog mladića iz Splita - Copyright Euronews Srbija, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

U Beograd je doputovala  visoka delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske kako bi se informisala o radu srpske policije i daljem toku istrage u slučaju nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša, saopštio je MUP Srbije. 

Članove visoke delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske primio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd i pomoćnik direktora policije Veselin Milić.

Sastanku je prisustvovao i otac nestalog mladića, Nenad Periš. On je ranije danas za Euronews Srbija rekao da nema nikakvih novih informacija o svom dvadesetsedmogodišnjem sinu koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra.

Kako je ranije rekao, ništa nije ukazivalo na to će njegov sin nestati na ovaj način, jer kako kaže, bio je pun planova za budućnost.

Euronews/Lana Lukić

 

"Znao sam gde ide i sa kim u Beograd, ništa nije ukazivalo na ovu neverovatnu situaciju. Nisam mogao predvideti da bi se nešto ovako moglo dogoditi", rekao je prethodno Periš za Pink i dodao da je savetovao sina da dočeka Novu godinu negde bliže.

Kako je naveo, on se čuo sa Matejem pre nego što je prešao granicu, da bi sutradan saznao da mu je sin nestao.

"Ubija me vreme, analiziram situaciju, nešto se moralo dogoditi u svemu tome, ili samo Mateju ili nešto drugo. Nadam se da ću se sa Matejem vratiti u Split", rekao je otac nestalog mladića.

Plenković najavio dolazak ekipe iz Hrvatske

Da će delegacija MUP-a Hrvatske doći u Beograd, znalo se još kada je hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu hrvatske policije, koja bi pomogla u potrazi za Matejem Perišem.

On je kazao da se sve vreme radi na dva načina.

"Jedan, direktni razgovori s policijom, drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naša ambasada provodi sa srpskim vlastima", rekao je Plenković i dodao da treba zahvaliti srpskoj policiji na trudu u pronalasku nestalog Splićanina.

E-Stock/Euronews

 

"Na ovaj način želimo dati dodatni naglasak da damo zajednički doprinos u potrazi za Matejem", rekao je hrvatski premijer, preneo je zagrebački portal Index.

Za njega je, kaže, bitno da porodica i javnost dobiju celovitu informaciju, da se svi elementi istraže do kraja. Dodao je da se još mnogo toga ne zna.

Izašao iz kluba i nestao

Podsetimo, Matej Periš poslednji put je viđen 31. decembra oko 2.30 sati ujutru kako izlazi iz beogradskog kluba Gotik kod Beton hale. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. Prijatelji sa kojima je došao u Beograd na proslavu Nove godine prijavili su njegov nestanak 31. decembra u 18 sati.

Njegov otac, koji je odmah nakon što je saznao da mu je sin nestao, došao u Beograd naveo je da su se poslednji put čuli 30. decembra oko 17 sati i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

"Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo. Voleo je život, bio je skiper na brodovima, imao je devojku u Splitu", navodi Periš. On se po dolasku u Srbiju zahvalio policiji koja traga za njegovim sinom i pozvao sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave i pomognu u potrazi.

Matejev otac je tada izjavio za hrvatske medije da će se iz Beograda vratiti sa sinom, i da svi koji imaju decu razumeju o čemu govori.

Komentari (0)

Srbija