Aktuelno

Do sada ispitano 24 svedoka u slučaju ubistva porodice Đokić, stižu rezultati veštačenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/01/2022

-

19:00

Do sada ispitano 24 svedoka u slučaju ubistva porodice Đokić, stižu rezultati veštačenja
Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U istrazi ubistva porodice Đokić iz Aleksinca do sada je ispitano ukupno 24 svedoka, a očekuje se da svoje izjave da još njih troje, potvrđeno je za Euronews Srbija u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, ali nije precizirano kada će to da se dogodi. U međuvremenu, stižu i rezultati određenih veštačenja, a među njima je i ono koje se vezuje za mobilne telefone braće K. M i A. M. potvrdio je za Euronews Srbija jedan od njihovih advokata Mladen Magdelinić.

Podsetimo, u okviru istražnih radnji povodom ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca 23. decembra su u niškom tužilaštvu saslušana poslednja tri svedoka u vezi sa ovim slučajem. Reč je o majci ubijenog Gorana Đokića, muškarcu koji je osumnjičenom Goranu Džoniću pre tri godine poznajmio 10.000 evra, pa mu je on nakon ubistva vratio, kao i o njegovoj supruzi koja je svedočila zajedno sa njim..

Privatna arhiva

 

Tokom istrage mnogo puta smo čuli da se čekaju rezultati veštačenja koji su konačno počeli da pristižu. Govoreći o veštačenjima mobilnih telefona braće K.M. i A.M, advokat Magdelinić je za Euronews Srbija rekao da rezultati pokazuju da su braća bila daleko od mesta zločina. On je naveo i da je veštačenje pokazalo da oni nisu bili u kontaktu sa Džonićima u noći zločina, ali ni inače.

"Veštačenje podrazumeva detaljnu proveru memorijske kartice, listinga koji se uzimaju od operatera, ali se tu porveraju i aplikacije koje su koristili. Na primer, jedna od njih je i prepiska na Viberu, naravno, u skladu sa istorijom tog sadržaja", objasnio je Magdelinić.

Kako je naveo, rezultati su pokazali kakve su tačno aktivnosti braća imala u noći ubistva porodice Đokić. On je rekao i da su stigli rezultati veštačenja i osumnjičenog  Gorana Džonića, kao i da oni takođe pokazuju da on nije komunicirao sa osumnjičenom braćom.

Magdelinić je za Euronews Srbija rekao da je braći K.M i A.M  17. decembra produžen pritvor od mesec dana. Kako je naveo, veruje da je sledeći korak odluka tužioca o tome hoće li i protiv koga podići optužnice.

"Verujem da je istraga pri kraju. Nakon poslednjeg ročišta koje je bilo krajem decembra mi nemamo više nikavih informacija o daljem toku i planovima u tužilaštvu. Na nama je da čekamo dalje", rekao je.

Šta znamo o slučaju ubistva porodice Đokić?

Ubistvo tročalne prodice Đokić iz Aleksinca uznemirilo je celu Srbiju početkom oktobra ove godine. Oni su poslednji put viđeni 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije. Kako su tada pričali za medije, rekli da sumnjaju da se nešto čudno dešava jer menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, a tada je intenzivirana i policijska potraga. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Euronews/Ljiljana Pavlović, M.S., Google maps

 

U javnosti je odmah bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Pretpostavljalo se da su ubice već pobegle iz zemlje, ali dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno. Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva. 

O samoj istrazi je malo zvaničnih podataka, iako su se u više navrata pojavljivale nezvanične informacije. Prema njima, Džonić je svoj iskaz menjao više puta. Upravo nakon davanja jednog od iskaza uhapšeni su njegovi sinovi, kao i braća K. M. i A. M.

Komentari (0)

Srbija