Aktuelno

Tužilaštvo pokrenulo postupke zbog dva incidenta u Priboju, osumnjičeni za izazivanje nacionalne netrpeljivosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/01/2022

-

16:10

Tužilaštvo pokrenulo postupke zbog dva incidenta u Priboju, osumnjičeni za izazivanje nacionalne netrpeljivosti
Tužilaštvo pokrenulo postupke zbog dva incidenta u Priboju, osumnjičeni za izazivanje nacionalne netrpeljivosti - Copyright Printscreen/Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je postupak povodom dva incidenta u Priboju kojima se izaziva nacionalna, verska i rasna netrpeljivost, odgovreno je za Euornews Srbija iz ovog tužilaštva. Postupak je trenutno u predistražnoj fazi, a pokrenut je protiv dva lica.

Prvi incident se dogodio na proslavi rođenja deteta, kada je pripadnik policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Fejsbuk profilu objavio video snimak na kojem zajedno sa starešinama i kolegama policajcima veseli uz stihove: "Oj Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika".

Drugi pokrenuti postupak odnosi se takođe na video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama i koji je nastao u noći između 6. i 7. januara, kako tvrdi "Sandžak press" koji je ovaj snimak i objavio. Na njemu se vidi kako, uz pirotehnička sredstva, grupa mladića peva pesmu "Božić je, Božić je, pucaj u džamije".

Isti portal objavio je i vest da su policajci iz Priboja uputili pretnje imamima, a Policijska stanica Priboj je o tom događaju obavsstila Više javno tužilaštvo u Beogradu- Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal, piše u odgovoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je zbog incidenata posetio danas Priboj izjavio je da je Srbija "suviše mala zemlja kako bi ljudi u njoj imali prava na bilo kakve sukobe". On je rekao da će biti sankcionisani svi koji su odgovorni za bilo kakvo pravljenje problema ili kršenje zakona, zato što odgovornost mora da se postavi kao ključni princip.

Naveo je i da će policajci koji su snimljeni kako pevaju pesmu o Srebrenici biti izmešteni iz Priboja, a da će "tužilašvo raditi svoj posao".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija