Aktuelno

Preminuo muškarac ispred kovid ambulante na Voždovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

14/01/2022

-

10:28

Preminuo muškarac ispred kovid ambulante na Voždovcu
Kovid ambulanta DZ Stari Grad - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Jedan kovid pozitivan muškarac preminuo je jutros ispred kovid ambulante na Voždovcu pošto je sanitetom hitne pomoći tu dovezen nakon što mu je pozlilo. 

On je bio u sanitet na putu od VMA do Infektivne klinike, a nakon što mu je pozlilo vozilo se zaustavilo u najbližoj zdravstvenoj ustanovi  ZC Voždovac gde je pokušana reanimacija, potvrdila je za Euronews Srbija Jadranka Stanišić, PR, Doma zdravlja Voždovac.

Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Ispred samog ZC Voždovac, kao i ispred ostalih kovid ambulanti danas su velike gužve zbog sve većeg broja kovid pozitivnih pacijenata.

 Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je muškarac (56) bio na pregledu u Vojnomedicinskoj akademiji odakle je upućen na Infektivnu kliniku, ali mu je tokom puta naglo pozlilo.

"Vozilo u kom je bio pacijent zaustavilo se ispred kovid ambulante Doma zdravlja Voždovac u ulici Vojvode Stepe. Zdravstveni radnici Doma zdravlja Voždovac su istrčali iz ambulante i pružili svu pomoć pacijentu. Ubrzo je na lice mesta stigla i ekipa Hitne pomoći, ali i pored svih napora lekara, pacijent, koji je bio hronični bolesnik, preminuo", navode u Ministarstvu zdravlja.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sredstva informisanja da prilikom izveštavanja o temama i događajima koji se tiču javnog zdravlja, uvek prednost daju proverenim, potvrđenim i tačnim informacijama, a ne senzacionalizmu i neproverenim informacijama.

Muškarac se na pregled na VMA javio zbog jakih bolova u grudima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija