Društvo

Korona presek: Najveći broj novozaraženih od početka pandemije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/01/2022

-

15:22

Korona presek: Najveći broj novozaraženih od početka pandemije
Korona presek: Najveći broj novozaraženih od početka pandemije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata, u Srbiji su na koronavirus testirane 33.163 osobe, a registrovano je 13.753 novih slučajeva infekcije. Preminulo je 19 osoba.

Hospitalizovano je 2.340 pacijenata, a na respiratorima je njih 96.

Podsetimo, juče je registrovano 12.877 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 26 osoba.

Do sada je najveći broj novozaraženih zabeležen 11. januara, kada je registrovano 13.693 slučaja zaraze.

Raste broj zaraženih koronavirusom. Ispred kovid ambulanti u Srbiji su velike gužve, a pacijenti na pregled čekaju više sati.

Ministarstvo zdravlja razmatra mogućnost da se na Beogradskom sajmu napravi kovid ambulanta, kako građani ne bi čekali na hladnoći. Najveći broj zaraženih je u Beogradu, za njim sledi Novi Sad.

Za razliku od Beograda gde pacijenti čekaju napolju u Novom Sadu drugačija slika. Ogroman je je pritisak na kovid ambulante, ali su svi pacijenti u čekaonicama. Kako javlja reporter Euronews Srbija gužve su još od sedam sat, kada su počeli sa radom.

Problem u organizaciji posla predstavlja i to što se zdravstveni radnici razboljevaju. Koordinatorka kovid ambulante u Novom Sadu dr Aleksandra Milinković Lacković kaže da je najteži dan bio utorak, kada su pregledali više od 1.000 pacijenata u kovid ambulanti.

"Juče je pregledano 905 pacijenata u kovid ambulanti. Nastavlja se gužva i danas, očekujemo i danas toliko pacijenata. Od pacijenata koji su testirani kod nas njih više od 350 je bilo pozitivno, s tim što dolaze pacijenti koji donesu pozitivan nalaz iz privatne laboratorije. Dakle, taj broj je mnogo veći", rekla je Lacković za Euronews Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija