Aktuelno

Očevici o urušavanju zida u Starom Merkatoru: "Čuo se jak zvuk i svi smo počeli da bežimo na sprat iznad"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/01/2022

-

13:27

Očevici o urušavanju zida u Starom Merkatoru: "Čuo se jak zvuk i svi smo počeli da bežimo na sprat iznad"
Očevici o urušavanju zida u Starom Merkatoru: "Čuo se jak zvuk i svi smo počeli da bežimo na sprat iznad" - Copyright Euronews/Tijana Krnjaić

veličina teksta

Aa Aa

Krov pijace Stari Merkator u ulici Palmira Toljatija na Novom Beogradu obrušio se danas posle 11 sati. Tom prilikom četiri osobe su povređene, od kojih je jedna zadobila prelom ruke i posekotine, a ostale lakše povrede.

Kako je jedan od očevidaca, koji godinama radi na ovoj pijaci rekao za Euronews Srbija, kada se krov urušio svi sa tog nivoa krenuli su stepenicama da se penju na nivo iznad. Napomenuo je da je svuda bilo dima, i da su ljudi bili uznemireni.

Drugi svedok, Dragan Gajić, kaže da je prisutne uplašio jak zvuk urušavanja krova. Mislili su prvo da su u pitanju palete jer se tu često iznosi roba, ali kada se jak zvuk nastavio, video je i uplašene ljude, rekao je on za Euronews Srbija.

Oni koji su bili u delovima pijace nešto dalje od mesta gde se urušio krov, rekli su da isprva nisu ni znali da se nešto dešava, već su tek posle saznali.

Očevici su nam rekli da ih je uplašilo to što je u trenutku urušavanja zida na trenutak nestalo i struje.

Kako Novosti saznaju, pretpostavlja se da je do pada došlo zbog starog sistema gradnje, koji više nije mogao da drži težinu stepeništa. Nekoliko kilograma teška oplata ventilacije nije potpuno pala nego se iskrivila.

Prilikom urušavanja krova, četiri osobe su zadobile lakše povrede, potvrđeno je za Euronews Srbija u Hitnoj pomoći, a sve su u svesnom stanju.

Od četiri povređene osobe, jedna ima prelom ruke i posekotine, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je dodao da je pala oplata kod ventilacije, i da je to razlog za urušavanje.

Komentari (0)

Srbija