Aktuelno

Hapšenje u Šumskoj upravi "Surdulica": Petoro iza rešetaka zbog zloupotrebe službenog položaja, jedna osoba u bekstvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2022

-

17:50

Hapšenje u Šumskoj upravi "Surdulica": Petoro iza rešetaka zbog zloupotrebe službenog položaja, jedna osoba u bekstvu
Policija - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsili su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj A. M, M. D, I. J. i S. M. dok je S. Ð. uhapšen zbog sumnje da je počinio ovo krivično delo u podstrekivanju, a zbog istog krivičnog dela se traga za jednim crnogorskim državljaninom.

Osumnjičeni A. M, M. D, I. J. i S. M. se terete da su, kao zaposleni u Šumskoj upravi "Surdulica", od 2018. do 2020. godine, sačinjavali i izdavali fiktivne propratnice za izvoz drvnih sortimenata (građevinskog drveta).

Oni su to radili iako su znali da količina izvezenih drva ne odgovara i ne potiče sa parcela koje su navedene u propratnicama, već su bespravno posečena na drugim privatnim i državnim parcelama.

Osumnjičeni S. Ð. i crnogorski državljanin za kojim se traga se terete da su podstrekivali A. M. da prekorači svoja ovlašćenja i sačini fiktivne propratnice za izvoz drva, kao i da označi više stabala za seču nego što je dozvoljeno.

A. M. je prihvatala prijave za žigosanje stabala van šume i za doznaku stabala za seču na parcelama, čiji je suvlasnik S. Ð, a bez dokaza o vlasništvu i saglasnosti ostalih suvlasnika za seču, što je suprotno pravilniku Srbijašuma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija