Aktuelno

Uhapšen muškarac zbog silovanja: Devojku (22) pratio, pa je napao, slučaj prijavile komšije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/01/2022

-

11:52

Uhapšen muškarac zbog silovanja: Devojku (22) pratio, pa je napao, slučaj prijavile komšije
Uhapšen muškarac zbog silovanja: Devojku (22) pratio, pa je napao, slučaj prijavile komšije - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana osumnjičenom za silovanje 22-godišnje devojke na Mirijevskom bulevaru na Karaburmi D.D. (31) u noći između 19. i 20. januara.

Pritvor mu je određen zbog postojanja mogućnosti da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Matić.

On je prethodno saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu gde se branio da se ne seća svog postupka jer je bio pijan.

Prethodno je MUP saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzom i efikasnom akcijom uhapsili su D. D. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

Osumnjičeni je u noći između srede i četvrtka na ulici, na Paliluli, prišao dvadesetdvogodišnjoj devojci koju je oborio, a zatim odvukao iza zgrade gde ju je kako se sumnja, silovao, saopštio je MUP.

Jedan stanar Jure Keroševića video slučaj i pozvao policiju

Kako nezvanično saznaje Blic, D.D. je devojku navodno pratio od početka Mirijevskog bulevara, potom ju je u blizini jedne firme napao, udario nekoliko puta glavu i odvukao među zgrade u ulici Jure Keroševića.

Neko od komšija video je užas koji se odigravao u mračnom prolazu, pa je odmah pozvao policiju i prijavio slučaj. Kako beogradski portal navodi, patrola je pronašla napadnutu devojku na licu mesta, ali ne i D.D. 

Policija je skinula snimke sa nadzornih kamera na firmi kod koje je muškarac presreo Beograđanku i dalja istraga ovog slučaja je u toku. Stanari Jure Keroševića ističu da nisu čuli ništa pošte se zločin odvijao kasno uveče.

"Oko 3 sata ujutro sam se probudio i kroz prozor video policiju kako ide oko zgrade, fotografisali su to mesto, radili uviđaj. Nisam znao tada šta se tačno dogodilo", ističe jedan od komšija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija