Aktuelno

Zaplenjeno 300 kilograma droge u Velikom Trnovcu: Presečen lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2022

-

10:01

Zaplenjeno 300 kilograma droge u Velikom Trnovcu: Presečen lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji
Zaplena 300 kg marihuane - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštilo je MUP.  Kako se navodi, u pitanju je količina od 300 kilograma marihune.

Uhapšeni su E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953).

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv droga, koji su presekli lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji i na teritoriji Velikog Trnovca zaplenili 300 kilograma ove droge.

Vulin je čestitao pripadnicima Službe za borbu protiv droga na još jednoj uspešnoj akciji zaplene droge i naglasio da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije.

"Pripadnici Službe za borbu protiv droga su zaplenom 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu i hapšenjem narko-dilera presekli još jedan lanac trgovine narkoticima. Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu, srpska policija je, još jednom, pokazala da ne postoji ni jedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne", istakao je ministar Vulin.

On je rekao da "Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao niti bilo koje druge droge".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija