Aktuelno

Simeunović osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Mateovića 2004. godine

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

15:51

Simeunović osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Mateovića 2004. godine
Simeunović osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Mateovića 2004. godine - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je na 15 godina zatvora osudio nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željka Simeunovića (54) zbog ubistva Dalibora Mateovića 2004. godine, inače starijeg brata Zvonka Mateovića, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana.

Ovom odlukom odbijene su kao neosnovane sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu od 14. juna prošle godine, kojom je Simeunović nakon ponovjenog suđenja osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo, objavio je danas Apelacioni sud.

Oštećeni Slaviša Tomić, koji je tom prilikom teško ranjen upućen je na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva. Simeunović je prema presudi, 6. februara 2004. godine u bašti kafe-kluba u Beogradu ubio Dalibora Mateovića i teško ranio Tomića.

On je došao na terasu restorana, prišao stolu za kojim su sedeli Mateović i Tomić, kao i V.P, S.V, S.Š, Z.S. i R.K. i sa rastojanja od nekoliko metara iz pištolja u pravcu Mateovića ispalio više projektila nanevši mu povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Jednim od projektila pogodio je i Tomića nanevši mu tešku telesnu povredu, a nakon toga se trčeći udaljio sa lica mesta. Tomić u ovom postupku ima status oštećenog.

Zvonko Mateović, rođeni brat ubijenog Dalibora, na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio je jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića, koji je tada ipak uspeo ga pobegne, mada je nekoliko dana kasnije uhapšen.

Gavrić je od 2006. godine ponovo u bekstvu, a osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Ražnatovića i čeka se odluka Južnoafričkog ministra pravde o njegovom izručenju Srbiji. Simeunović je uhapšen 2012. zbog razbojništva na Bulevaru Mihaila Pupina 16. novembra 2010. godine tokom kojeg je odneto 11 miliona dinara iz menjačnice "Pariz".

Dok je bio u pritvoru rasvetljeno je ubistvo Dalibora Mateovića. On je 14. jula 2017. godine pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud na suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića.

Tada je prilikom izlaska iz "marice" odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo. Međutim, brzom intervencijom četiri komandira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Komentari (0)

Srbija