Aktuelno

Osumnjičenoj za izazivanje nesreće u kojoj su poginule dve devojke preti zatvorska kazna od dve do 12 godina

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

16:04

Osumnjičenoj za izazivanje nesreće u kojoj su poginule dve devojke preti zatvorska kazna od dve do 12 godina
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Vranju zatražilo je od suda da A. S. iz Predejana, koja se sumnjiči za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su 29. januara poginule dve devojke, odredi pritvor do 30 dana.

A. S. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu u prisustvu svog advokata negirala izvršenje krivičnog dela - teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj A.S. za ovo krivično delo preti kazna zatvora od dve do 12 godina.

Odluku o ovom predlogu treba da donese sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 sata u subotu ujutru, kada je "golf" kojim je upravljala A.S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana, stradale su dve devojke, od njih četiri koliko je bilo u vozilu.

Telo jedne od nastradalih devojaka K.P. pronađeno je u utorak i izvučeno iz korita reke. Obdukciju tela obavili su veštaci Zavoda za sudsku medicinu i očekuje se njihov nalaz.

A.S. je vozila sa probnom vozačkom što znači da nije smela da bude za volanom u trenutku kada se desila nesreća, jer sme da vozi do 23 časa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija