Aktuelno

Predložen pritvor za direktora Doma zdravlja u Kovačici i još osam osumnjičenih za izdavanje lažnih kovid potvrda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/02/2022

-

20:45

Predložen pritvor za direktora Doma zdravlja u Kovačici i još osam osumnjičenih za izdavanje lažnih kovid potvrda
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Doma zdravlja u Kovačici i još osam osoba, koje su uhapšene zbog sumnje da su učestvovali u izdavanju lažnih potvrda o vakcinaciji protiv kovida, saslušani su danas u

Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

"Osumnjičenima je predložen pritvor, a odluka o pritvoru još nije dostavljena tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Ovaj slučaj izazvao je pažnju javnosti u Srbiji, a pokušaji zloupotrebe ili falsifikovanja dokumenata postali su učestaliji nakon uvođenja kovid propusnica.

Kako je ranije saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, za direktora Doma zdravlja "Kovačica" P.V, zatim administrativnog radnika M.R, referenta za zaštitu od požara S.S, kao i za S.D, M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N, određeno je zadržavanje.

U saopštenju stoji da je direktor koristio svoj službeni položaj kako bi M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N dobili potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa, a da vakcinacija nije sprovedena, pri čemu je S.S. pronalazio zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da je P. V., kome su pomogli S. S. i D. S., za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu. Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka "e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše.

 

Komentari (0)

Srbija