Aktuelno

Hapšenja u Kovačici zbog lažnih kovid potvrda o vakcinaciji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2022

-

10:12

Hapšenja u Kovačici zbog lažnih kovid potvrda o vakcinaciji
Euronews/Emil Čonkić - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i PU u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile krivično delo falsifikovanje isprave, navodi se u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su P. V. (1963), odgovorno lice Doma zdravlja "Kovačica", S. S. (1989) zaposlen u DZ i D. S. (1969) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (1977) zaposlena u Domu zdravlja zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (1974), S. M. (1996), A. M. (2002), S. G. (1958) i N. G. (1958) zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da je P. V., kome su pomogli S. S. i D. S., fizičkim licima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu. Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka "e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše.

Iz policije kažu da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija