Aktuelno

Određen pritvor v.d. direktoru Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu kojeg je supruga prijavila za nasilje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

02/02/2022

-

08:52

Određen pritvor v.d. direktoru Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu kojeg je supruga prijavila za nasilje
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikom Gradištu, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, odredio je pritvor vršiocu dužnosti direktora Centra za socijalni rad u ovom mestu D.Ž. zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, rečeno je iz ovog tužilaštva za Euronews Srbija.

Inače, njemu je pre dva dana, kada je došlo do incidenta, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati po odobrenju iz ovog tužilaštva, nakon čega je juče popodne i saslušan.

"Njemu je određen pritvor zbog krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194 st. 1 Krivičnog zakonika. To je učinjeno zbog okolnosti koje ukazuju da će, ukoliko bude bio na slobodi, ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, odnosno da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", potvrđeno je iz ovog tužilaštva za Euronews Srbija.

Podsetimo, D.Ž. je osumnjičen da je pre dva dana najpre nasrnuo na suprugu, a tokom dana i na taštu i brata svoje supruge. Njega je zbog nasilja u porodici policiji prijavila upravo supruga, pa mu je nakon privođenja određena hitna mera zadržavanja po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici. Kako su tada naveli iz Tužilaštva, događaju je prisustovala i beba starosti nekoliko meseci i ona nije bila žrtva nasilja. 

Takođe, iz tužilaštva su tada za Euronews Srbija rekali da u prošlosti nije bilo prijava za nasilničko ponašanje u ovoj porodici.

Brojevi telefona na koje može da se prijavi nasilje:

Policija 192

Prijava nasilja u porodici 0800-100-600

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija