Aktuelno

Hapšenje zbog pronevere 15 miliona dinara u Petoj beogradskoj gimnaziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

02/02/2022

-

10:12

Hapšenje zbog pronevere 15 miliona dinara u Petoj beogradskoj gimnaziji
Hapšenje zbog pronevere 15 miliona dinara u Petoj beogradskoj gimnaziji - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšena šefica računovodstva V beogradske gimnazije S.Š. zbog sumnje da je proneverila oko 15 miliona dinara. Međutim, kako je za Euronews Srbija rekla Borka Popović, direktorka te beogradske gimnazije reč je o bivšoj zaposlenoj.

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog Tužilaštva, sumnja se da je S.Š. od 2007. do 2018. godine na svom računaru sastavljala naloge za prenos novčanih sredstava, u koje je unosila broj svog tekućeg računa otvorenog u Banci Intesa, te su sredstva sa računa gimnazije, koja su namenjena za plaćanje obaveza prema dobavljačima, odlazila na njen račun. Na taj je, kako se sumnja, način pribavila je protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 15 miliona dinara.

"Ona se tereti za krivično delo pronevera za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Uhapšena je u saradnji pripadnika MUP-a i Posebnog Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Određeno joj je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo", dodaje se u saopštenju Tužilaštva.

Euronews Srbije stupio je u kontakt sa direktorkom Pete beogradske gimnazije Borkom Popović koja je rekla da je reč o osobi koja više ne radi kod njih.

"Nijedan radnik ove škole nije uhapšen. Informacija koja je data nije tačna. To nije šef našeg rukovodstva. Osoba o kojoj se piše je završila svoj radni odnos u ovoj školi pre tri godine. Ona je radila do marta 2019. godine u ovoj školi. Bilo kakve detalje o tom slučaju mi dalje ne možemo da dajemo", rekla je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija