Aktuelno

Pronađen Aleksa iz Kruševca koji je nestao krajem prošle godine, policiji rekao da je svojevoljno otišao od kuće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/02/2022

-

19:35

Pronađen Aleksa iz Kruševca koji je nestao krajem prošle godine, policiji rekao da je svojevoljno otišao od kuće
Pronađen Aleksa iz Kruševca koji je nestao krajem prošle godine, policiji rekao da je svojevoljno otišao od kuće - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su u Beogradu Aleksu Stankovića čiji je nestanak prijavljen 28.12.2021. godine Policijskoj upravi u Kruševcu.

Intenzivnim operativnim radom pripadnika MUP-a, PU Kruševac i PU Beograd, mladić je lociran u jednom stanu na Vračaru gde je pronađen u dobrom i stabilnom zdravstvenom stanju.

Kako je izjavio policiji, svojevoljno je otišao od kuće, a ne pod prisilom, saopštio je MUP.

Policija u saradnji sa nadležnim službama nastavlja rad na ovom slučaju.

Podsetimo, Stanković (21) je nestao 28. decembra u prepodnevnim časovima. Na sebi je imao crnu jaknu, crne patike, a informacije su objavljene na Nestali Srbije.

Poslednji i jedini put kada je majka imala kontakt sa svojim sinom nakon nestanka, je bio 30. decembar, kada joj je s njegovog broja telefona poslata poruka nakon čega telefon više nije bio dostupan.

"Pisalo je samo 'dobro sam'. Ne liči mi na Aleksu da samo to pošalje i nestane. Sve mi deluje kao da je tu poruku poslao neko drugi. Meni je važno samo da je živ, ništa drugo. I da ne poželi da se vrati, nema veze, samo nek mi je živ i nek mi to javi - poručuje majka Olivera.

Aleksa je sa sobom poneo diplome, svedočanstva, sva dokumenta, zbog čega porodica misli da je pokušao da nađe posao u inostranstvu.

Njegova sestra Dijana, do detalja je opisala Aleksino ponašanje pre nestanka.

"Poneo je sva dokumenta, neophodne stvari, videli smo da nema torbe. Kod sebe je imao oko 200 evra. Društvo nema, nigde ne izlazi, ne pije, ne puši. Ima samo virtuelne prijatelje, igra igrice, ali sve je izbrisao iz kompjutera, jer se dobro razume. Takođe, dobro priča i engleski jezik. U kompjuteru je ostavio poruku da ga niko ne zove, niti traži i da će se vratiti ako mu se tamo ne svidi", rekla je Dijana.

Komentari (0)

Srbija