Aktuelno

Uhapšen muškarac osumnjičen da je sinoć tukao taksistu u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2022

-

12:35

Uhapšen muškarac osumnjičen da je sinoć tukao taksistu u Beogradu
Uhapšen muškarac osumnjičen da je sinoć tukao taksistu u Beogradu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac M.R. uhapšen je danas zbog sumnje da je sinoć pretukao taksistu kod Kalenić pijace u Beogradu. Njemu je po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušan u tužilaštvu, saopšteno je iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 14.02.2022. godine,  po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Policijske stanice Vračar doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.R. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 Krivičnog zakonika.

Osumnjičenom M.R. je prethodne večeri određeno zadržavanje u prekršajnom postupku radi trežnjenja, a prema navodima krivične prijave, isti je krivično delo koje mu se stavlja na teret učinio na taj način što je ušao u taksi vozilo na teritoriji Gradske opštine Vračar, a kada mu je taksista rekao da već ima naručenu vožnju i da mora da napusti vozilo, osumnjičeni je to odbio da učini, zbog čega je taksista ugasio vozilo i izašao iz njega, nakon čega je osumnjičeni izašao za njim i počeo da ga udara, što je uočeno od strane prolaznika koji su pokušavali da odbrane oštećenog, dok su drugi očevici telefonom snimili predmetni događaj.

Osumnjičeni M.R. je istog dana, 14.02.2022. godine, saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, navodeći da je isto učinio jer je taksista odbio da ga vozi, da mu je žao i da je bio u alkoholisanom stanju, sa oko dva promila alkohola u krvi. Imajući u vidu da nisu postojali zakonski osnovi za predlaganje pritvora, doneto je rešenje o ukidanju zadržavanja prema osumnjičenom M.R.

U daljem toku postupka tužilaštvo će narediti vršenje neuropsihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, ispitati oštećenog i ostale svedoke, te preduzeti druge dokazne radnje potrebne za donošenje odluke.

Mediji pišu da je objavljen snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi kako je napadač oborio taksistu na zemlju i udarao, a jedan prolaznik je pokušao da ga zaustavi.

Komentari (0)

Srbija