Aktuelno

Crna statistika - u saobraćajnim nesrećama širom Srbije za 45 dana poginula 61 osoba

Komentari

Autor: FoNet

17/02/2022

-

09:45

Crna statistika - u saobraćajnim nesrećama širom Srbije za 45 dana poginula 61 osoba
Crna statistika - u saobraćajnim nesrećama širom Srbije za 45 dana poginula 61 osoba - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Od početka godine broj nastradalih i povređenih u saobraćajnim nesrećama je zabrinjavajući - za 45 dana poginula je 61 osoba, upozorio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, navodeći da su saobraćajci pojačali kontrole na putevima.

Radenković je ukazao da je tokom prošle godine na putevima u Srbiji stradala 521 osoba, a svaki drugi poginuli je vozač putničkih vozila, a većina su mladi ispod 30 godina. On je ukazao i na slučaj poznate manekenke koja je vozila brzinom 196 na sat u Beogradu, sa dvoje dece u kolima. Tako ekstremni slučajevi nisu baš svakidašnji, rekao je on navodeći da je policija imali slučajeva da roditelji voze decu pod dejstvom alkohola i da izazovu nesreću u kojoj strada osoba u drugom vozilu.

"Ovaj slučaj je privukao pažnju jer se radi o poznatoj osobi, mi bismo voleli da se o tome više piše i kada je reč o anonimnim osobama jer je to poražavajuća činjenica da neko sa dvoje dece vozi 196 na sat. I to je u krajnjem slučaju nasilnička vožnja", upozorio je Radenković za RTS.

Manekenka je kažnjena u skraćenom postupku sa 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i sa 15 kaznenih poena, što su sankcije ispod zakonskog minimuma.

Radenković je naveo da je u najnovijoj akciji policije konrtolisano 1.400 autobusa i 14.000 teretnih vozila od toga je 626 autobusa bilo u prekršaju, kao i skoro 9.000 teretnih vozila, što je ocenio kao "zabrinjavajuće visok procenat". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija