Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom za bacanje eksploziva na stambenu zgradu u Pančevu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2022

-

11:29

Određen pritvor osumnjičenom za bacanje eksploziva na stambenu zgradu u Pančevu
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv B.S. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno nošenje eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je u ponedeljak oko 03.20 sati, u Starčevu i Pančevu, neovlašćeno nosio minskoeksplozivno sredstvo sa rasprskavajućim dejstvom čije držanje građanima nije dozvoljeno i da je eksplozijom izazvao opasnost po život i telo ljudi i za imovinu većeg obima, tako što je iz Starčeva došao do ul. Svetog Save br. 62 u Pančevu neovlašćeno noseći sa sobom jednu ručnu bombu M52, koju je aktivirao i bacio ka terasi iznad lokala na drugom spratu višestambenog objekta 'Magnolija', iako je bio svestan da time ugrožava živote i tela stanara te zgrade, ali je promašio terasu pa je bomba pala na trotoar i eksplodirala, kojom prilikom je eksplozija oštetila fasadu zgrade i dva parkirana putnička vozila, posle čega je osumnjičeni pobegao sa lica mesta", navodi se u saopštenju Tužilaštva koje je objavljeno na sajtu.

Kako se navodi, nakon što je B.S. lišen slobode i nakon jučerašnjeg saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zadržan je u trajanju do 48 časova. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu je na predlog tužilaštva odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja opasnosti od bekstva, kako boravkom na slobodi ne bi ometao istragu uticanjem na oštećene i svedoke koje je neophodno ispitati tokom istrage.

"Zbog svega toga osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a sam događaj je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", stoji u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija