Aktuelno

Pritvor policajcima koji su se tukli kolegu na Vračaru, naloženo ispitivanje svedoka i veštačenje povreda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/02/2022

-

16:00

Pritvor policajcima koji su se tukli kolegu na Vračaru, naloženo ispitivanje svedoka i veštačenje povreda
Pritvor policajcima koji su se tukli kolegu na Vračaru, naloženo ispitivanje svedoka i veštačenje povreda - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvi odnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana policijskim službenicima D. S. (43) i M. R. (47) koji su osumnjčeni da su u ponedeljak na Cvetnom trgu prebili kolegu M.V. (43).

Kako Euronews Srbija nezvanično saznaje, oni su negirali delo i rekli da je došlo do svađe, ali nisu želeli da kažu koji je bio povod za to. Tvrdili su da je M.V. zapravo njiih udarao, a ne oni njega.

"Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja im se stavljaju na teret počinili u ponedeljak oko 12.45 časova, na taj način što je osumnjičeni D.S. primetio oštećenog M.V. koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta na teritoriji optšine Vračar, te je prišao njegovom stolu, da bi se nakon kraće verbalne rasprave udaljio", navode iz tužilaštva

On se, kako dodaju, potom vratio zajedno sa osumnjičenim M.R. koji je prišao oštećenom i odgurnuo ga u predelu grudi, nakon čega je došlo do fizičkog konflikta između osumnjičenog D.S. i oštećenog, a potom i između osumnjičenog M.R. i oštećenog.

"Oštećeni je u jednom trenutku pao, a osumnjičeni se udaljili sa mesta događaja. Oštećeni je istog dana pregledan od strane lekara, kojom prilikom su mu konstatovane teške telesne povrede", dodaju iz tužilaštva.

M.R. i D.S. danas su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu i tom prilikom su izneli svoju odbranu.

"Nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema oba osumnjičena odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke", navodi se u saopštenju.    

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog i ostale svedoke, narediti sudsko-medicinsko veštačenje povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.   

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija