Aktuelno

Uhapšen sindikalac JKP "Vodovod i kanalizacija" u Požarevcu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/02/2022

-

14:14

Uhapšen sindikalac JKP "Vodovod i kanalizacija" u Požarevcu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj
Uhapšen sindikalac JKP "Vodovod i kanalizacija" u Požarevcu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su B. S. (41), odgovorno lice sindikalne organizacije JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i time oštetio sindikat za 902.817 dinara.

On se tereti da je tokom 2018. i 2019. ugovorio nabavku sirovog lignita koji je platio dobavljaču sa računa sindikata. Kako se sumnja, oko 180 tona uglja zadržao je za sebe, preprodavao ga i na taj način protivpravno prisvojio 622.937 dinara.

Takođe, osumnjičeni se tereti da je, od 2018. do 2020. godine, sa računa sindikalne organizacije JKP "Vodovod i kanalizacija" podigao 279.880 dinara koje je zadržao za sebe, a na štetu tog sindikata. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija