Aktuelno

Zaplena kod graničnog prelaza Sremska Rača: Carenici u kamionu otkrili 15 miliona krijumčarenih cigareta

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2022

-

17:18

Zaplena kod graničnog prelaza Sremska Rača: Carenici u kamionu otkrili 15 miliona krijumčarenih cigareta
Uprava Carine - Copyright Uprava Carine

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u saradnji sa Policijskom upravom Sremska Mitrovica sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 15 miliona komada cigareta ostavljenih na teritoriji Srbije u neposrednoj blizini graničnog prelaza Sremska Rača.

Tovar od 15 miliona cigareta zapakovan u 1.469 kartona od po 50 boksova otkriven je u napuštenom kamionu čije su tablice, kako je policija utvrdila, ukradene sa drugog vozila.

Istraga je potvrdila da se vozač pre mesec dana prijavio na ovom graničnom prelazu radi istupa carinske robe - cigareta sa teritorije Srbije i njene otpreme i prodaje u Bosni i Hercegovini.

Međutim, nakon izlazne prijave carini, ovaj kamion je, zajedno sa cigaretama, parkiran na parkingu u neposrednoj blizini prelaza, gde je pune četiri nedelje stajao neobezbeđen, bez carinskog dokumenta i carinske plombe.

Posebnu pažnju izazvala je činjenica da je kupcu, pravnom licu iz Bosne i Hercegovine oduzet jedinstveni identifikacioni broj i to još 2018. godine, što znači da je reč o takozvanoj "fantom firmi".

Uprava carina i Ministarstvo unutrašnjih poslova su zajedničkom akcijom preduzeli sve mere u cilju sprečavanja neovlašćenog raspolaganja ovom akciznom robom tako što je Uprava carina stavila cigarete pod carinski nadzor, a MUP privremeno oduzeo kamion.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija