Aktuelno

U akciji "Plovne reke" zaplenjena veća količina benzina, evrodizela i sredstava za krijumčarenje naftnih derivata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/03/2022

-

10:18

U akciji "Plovne reke" zaplenjena veća količina benzina, evrodizela i sredstava za krijumčarenje naftnih derivata
U akciji "Plovne reke" zaplenjena veća količina benzina, evrodizela i sredstava za krijumčarenje naftnih derivata - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Jedinica za bezbednost na rekama Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije "Plovne reke", zaplenila je veću količinu benzina i evrodizela za koje se sumnja da su prokrijumčareni i vrednu infrastrukturu koja se koristi za ove nelegalne aktivnosti.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, prilikom pretresa kuće pedesetčetvorogodišnjeg muškarca u Novim Banovcima, osim naftnih derivata, pronašli su i pet creva dužine oko 60 metara, dva pištolja za točenje nafte, tri električne pumpe za pretakanje, dve električne pumpe za pretakanje sa brojčanikom i jednu benzinsku pumpu za pretakanje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, protiv pedesetčetvorogodišnjaka biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Ovo je novoformirana jedinica MUP-a, koja će brinuti o bezbednosti svih plovnih puteva u Republici Srbiji, saopštilo je to Ministarstvo.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju inicijativu je jedinica i formirana, pohvalio je ovu akciju Jedinice za bezbednost na rekama i naglasio da su svi njeni pripadnici na čelu sa načelnikom Mitrom Jokanovićem odlučni da se suprotstave ne samo sivoj ekonomiji, već i da osiguraju maksimalnu bezbednost i sigurnost svih učesnika saobraćaja na rekama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija